O Givenchy και η minimal μόδα του με τις vintage λεπτομέρειες - Κορίτσια σε lime, pink & ξεθωριασμένο γκρι (φωτό)

Δείτε την συλλογή του οίκου για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023. 

Τη στιγμή που το σόου του Givenchy επρόκειτο να ξεκινήσει στο Jardin des Plantes - σε εξωτερικό χώρο - έβρεχε με συντονισμένο και άκρως καταθλιπτικό τρόπο.

Το σκηνικό ήταν ένας διάδρομος και πάγκοι από φελλό.  

 

 

 

 

Μέχρι να εμφανιστούν τα πρώτα μοντέλα, υπήρχε μπλε από πάνω. O Matthew Williams, Creative Director του Οίκου έκανε μια ριζική αλλαγή. Έφερε την Carine Roitfeld -που δεν εργάζεται πλέον με τη MaxMara- ως στυλίστρια, αναφέρει το Vogue

 

 

 

 

To show ήταν φαντασμαγορικό. Η συλλογή του γαλλικού οίκου μόδας παρουσίασε τις κοσμοπολίτικες γκαρνταρόμπες της Γαλλίας και της Αμερικής, οι οποίες διαπνέονται από την κληρονομιά του ιδρυτή της μάρκας.

 

 

"Αυτή η συλλογή είναι μια έρευνα για τους κώδικες ντυσίματος που μας ενώνουν σε διαφορετικές νοοτροπίες και ηπείρους", λέει ο Matthew M Williams, σχετικά με τη γυναικεία συλλογή SS23 του οίκου.

 

 

 

 

 

 

Ο ιδρυτής του οίκου, Hubert de Givenchy, και η δουλειά του με την Audrey Hepburn εξοικείωσαν τους Αμερικανούς με τον πυρήνα της παριζιάνικης κομψότητας τα περασμένα χρόνια, ενώ η αμερικανική μουσική κουλτούρα διαμόρφωσε τις ενδυματολογικές αισθήσεις της γαλλικής νεολαίας σε όλες τις σύγχρονες εποχές - μια συμβιωτική, διαηπειρωτική σχέση που παρουσιάζεται πλήρως στο σόου του Αμερικανού Williams.

 

 

"Όλα ξεκινούν με τον Hubert", εξηγεί. "Κοίταξα τα αρχεία του με την υιοθετημένη παριζιάνικη ματιά μου, αλλά και με την ενστικτώδη αμερικανική μου ματιά".

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ