Δημήτρης Σκαρμούτσος: Σνίτσελ κοτόπουλο γεμιστό με λιαστή ντομάτα και ροκφόρ για δύο 

Ένα πλούσιο μεσημεριανό για τα πρώτα κρύα

ΥΛΙΚΑ

Για τα σνίτσελ:

4 σνίτσελ κοτόπουλο μεσαίου μεγέθους (150 γρ./σνίτσελ)

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

1 κ.σ. μουστάρδα απαλή

4-5 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες

75 γρ. τυρί ροκφόρ, θρυμματισμένο

1 ½  φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αυγά μεγάλα, χτυπημένα

1 ½  φλ. φρυγανιά, τριμμένη

1 φλ. ελαιόλαδο,  για το τηγάνισμα

 

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τα σνίτσελ με ένα σφυρί κρέατος, ώστε να ανοίξουν και να πλατύνουν.

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές.

Αλείφουμε τη μουστάρδα στην πλευρά που θα γεμίσουμε.

Τοποθετούμε στην άκρη του σνίτσελ κομμάτια λιαστής ντομάτας και ροκφόρ. Ρολάρουμε σφιχτά.

Περνάμε το γεμιστό σνίτσελ διαδοχικά από το αλεύρι, το αβγό και τη φρυγανιά, με προσοχή να μη μας ανοίξει.

Στερεώνουμε τις δυο άκρες του σνίτσελ με οδοντογλυφίδες.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα σνίτσελ.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το φυτικό λάδι. Βάζουμε τα σνίτσελ και τα τηγανίζουμε, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα, γυρίζοντας πλευρά ανά διαστήματα για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα και καλύτερο ψήσιμο.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε τα σνίτσελ σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν.

Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες.

Σερβίρουμε τα σνίτσελ ζεστά με πατάτες, ρύζι ή σαλάτα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ