Ο Έλον Μασκ και οι 4 προτάσεις του για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία – Θύελλα διαμαρτυριών – Πλακώθηκε με τον Ζελένσκι

Είναι ο 4ος δημοφιλέστερος λογαριασμός στο Twitter 

«Βόμβα» με σειρά αναρτήσεων του στο Twitter έβαλε ο Έλον Μασκ κάνοντας «προτάσεις ειρήνευσης» για την Ουκρανία, οι οποίες πόρρω απέχουν από τις φιλοδοξίες του Κιέβου που επιδιώκει όχι μόνο απόκρουση της ρωσικής εισβολής, αλλά και για επανακατάληψη της Κριμαίας.

Όλα άρχισαν όταν ο CEO της Tesla κατέθεσε τις «προτάσεις» του που περιλαμβάνουν επανάληψη των εκλογών σε Ντονμπάς, Χερσώνα και Ζαπορίζια υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ, με αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων εάν αυτό αποφασίσουν οι κάτοικοι. Ακόμα, επίσημη ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσία με ταυτόχρονη διασφάλιση της παροχής νερού στη χερσόνησο, και ουδέτερο καθεστώς για την Ουκρανία. Μάλιστα έθεσε σε «δημοψήφισμα» τις σκέψεις του, με το αποτέλεσμα δύο ώρες περίπου μετά την ανάρτηση να είναι 37% υπέρ και 63% κατά των θέσεων που διατύπωσε.

 

 

«Αυτό (οι προτάσεις του) θα είναι πιθανότατα το αποτέλεσμα στο τέλος, και το ερώτημα είναι πόσοι θα πεθάνουν ως τότε», πρόσθεσε ο Μασκ, ενώ σε άλλο tweet του εκτίμησε ότι είναι δυνατή, αλλά όχι πιθανή, η εξέλιξη της σύρραξης σε πυρηνικό πόλεμο. Η ανάρτηση του Μασκ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς βρίσκεται αρκετά κοντά στις θέσεις του Κρεμλίνου. «Όχι», ήταν η απάντηση που ήρθε από τον λογαριασμό της ουκρανικής Βουλής, ενώ λίγο αργότερα ήρθε η απάντηση από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Ποιον Μασκ προτιμάτε περισσότερο; Αυτόν που υποστηρίζει τη Ρωσία ή την Ουκρανία;», ήταν το ερώτημα που έθεσε στους ακολούθους του ο Ουκρανός πρόεδρος, με τις απαντήσεις υπέρ της χώρας του σύντομα να αγγίζουν το 90%.

 

 

Πάντως ο Μασκ επανήλθε, δημιουργώντας νέα δημοσκόπηση: «Ας δοκιμάσουμε το εξής: Η θέληση των ανθρώπων που ζουν στο Ντονμπάς και την Κριμαία πρέπει να καταδείξει αν θα αποτελούν μέρος της Ρωσίας ή της Ουκρανίας;», ήταν το νέο ερώτημα που έθεσε ο CEO της Tesla. Μία ώρα μετά την εν λόγω ανάρτηση, το αποτέλεσμα ήταν 55% υπέρ της άποψης αυτής και 45% κατά. Τέλος, ο Μασκ «καρφίτσωσε» στον λογαριασμό του το εξής tweet: «Η Ρωσία πραγματοποιεί μερική επιστράτευση. Θα προχωρήσουν σε πλήρη πολεμική κινητοποίηση αν κινδυνεύει η Κριμαία. Ο θάνατος και στις δύο πλευρές θα είναι καταστροφικός. Η Ρωσία διαθέτει περισσότερες από τρεις φορές τον πληθυσμό της Ουκρανίας, οπότε η νίκη της Ουκρανίας είναι απίθανη σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο. Αν ενδιαφέρεστε για το λαό της Ουκρανίας, επιδιώξτε την ειρήνη».

 

 

Ο λογαριασμός του Έλον Μασκ είναι ο τέταρτος δημοφιλέστερος στο twitter, μετά από αυτούς των Μπάρακ Ομπάμα, Τζάστιν Μπίμπερ και Κέιτι Πέρρυ, με 107,7 εκατομμύρια ακολούθους

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ