Πώς να κρατήσεις χαρούμενο το κατοικίδιό σου όλο τον χρόνο - Τι χρειάζονται κάθε εποχή οι τετράποδοι φίλοι μας;

Τα ζωάκια έχουν τις δικές τους ανάγκες

Τα κατοικίδια έχουν και αυτά τις ανάγκες τους, όπως και ο άνθρωπος. Και μάλιστα οι ανάγκες τους ανά εποχή αλλάζουν.

Τι φροντίδα πρέπει να τους προσφέρουμε για να είναι χαρούμενα και υγιή όλο το χρόνο;

  1. Φθινόπωρο

Τα πρώτα κρύα ξεκινάνε και τα ζωάκια μεγαλύτερης ηλικίας ίσως έχουν κάποιο προβληματάκι με πόνους στις αρθρώσεις τους. Προστάτευσε το κατοικίδιό σου όσο περισσότερο μπορείς και μίλα με τον κτηνίατρο αν χρειαστεί. Μην το αμελήσεις γυρνώντας στη δουλειά και στις υποχρεώσεις μετά τις διακοπές. Δώσε του την απαραίτητη σημασία και εκμεταλλεύσου τον καιρό πριν τα κρύα του χειμώνα για κάποιες τελευταίες εξορμήσεις που θα το βοηθήσουν παράλληλα να κάνει και τη γυμναστική του.

  1. Χειμώνας

Φρόντισε το κρεβάτι τους και ο χώρος τους να βρίσκονται σε προστατευμένο μέρος από το κρύο και τη βροχή. Το καλύτερο θα ήταν να έβαζες το μικρό σύντροφό σου μέσα στο σπίτι κατά τη διάρκεια του χειμώνα για να αποφύγεις κρυώματα του ζώου αλλά και να μην είναι εκτεθειμένο σε άσχημες  καιρικές συνθήκες. Δώστου την τροφή του κανονικά χωρίς υπερβολές. Ίσως πιστεύεις πως δίνοντας του παραπάνω τροφή το “δυναμώνεις” για το κρύο αλλά καλό θα ήταν να μην αλλάζεις τις διατροφικές του συνήθειες. Επίσης, τα Χριστούγεννα, δώσε του ένα σπέσιαλ γεύμα διαφορετικό από τις άλλες φορές και άστο να συμμετέχει στους εορτασμούς. Αυτό το κάτι διαφορετικό θα το χαροποιήσει ιδιαίτερα, γράφει η Μαρία Μαρκουλιδάκη στο tsemperlidou.gr.

  1. Άνοιξη

Ο καιρός ζεσταίνει σιγά-σιγά και η φύση περιμένει το κατοικίδιό σου. Είτε είναι ο κήπος είτε μια βεράντα είτε οι βόλτες έξω, το μικρό ζωάκι ζωηρεύει και είναι έτοιμο για παιχνίδια. Φρόντισε λοιπόν από τώρα για τον ετήσιο προληπτικό έλεγχο υγείας του. Πήγαινέ το στον κτηνίατρο, έλεγξε τι εμβόλια χρειάζεται και κάνε του όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.

  1. Καλοκαίρι

Ήρθε η ώρα των διακοπών. Αν σκοπεύεις να πάρεις το μικρό σου φίλο μαζί στις διακοπές πρέπει να του βγάλεις τα απαραίτητα χαρτιά, να έχεις οπωσδήποτε βιβλιάριο και εάν ταξιδέψεις στο εξωτερικό να βεβαιωθείς ότι έχει κάνει όλα τα εμβόλια που χρειάζονται και πως έχει όλα τα χαρτιά. Μην του δίνεις πολλή τροφή με τη ζέστη και φρόντισε να έχει πάντα φρέσκο δροσερό νερό. Μια απογευματινή δροσερή βολτίτσα θα το κάνει ευτυχισμένο! Επίσης ένα καλό κουρεματάκι θα το δροσίσει και θα το βοηθήσει με τη ζέστη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ