Δημήτρης Σκαρμούτσος: Μάφινς με κακάο και ελαιόλαδο για τον απογευματινό καφέ 

Ένα ελαφρύ γλυκό 

ΥΛΙΚΑ 

230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

100 κακάο πικρό (χωρίς ζάχαρη)

1 κ.γ κανέλα

1 κ.γ. γαρύφαλλο

1 κ.γ. μοσχοκάρυδο

2 αβγά

230 γρ. ζάχαρη

100 ml ελαιόλαδο, Χρυσελιά

250 ml γάλα

1 φλ. σταγόνες σοκολάτας

 

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τα μυρωδικά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά - σιγά και έπειτα το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Αδειάζουμε το υγρό μείγμα στο μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε με σπάτουλα ώστε να πάρουμε ένα λείο χυλό.

Στο μεταξύ, βάζουμε χάρτινες θήκες σε μια φόρμα για 12 μάφινς.

Με μια κουτάλα μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες καλύπτοντας τα 3/4 κάθε θήκης.

Πασπαλίζουμε με μερικές σταγόνες σοκολάτας και ψήνουμε για 10-12 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

Αφήνουμε τα μάφινς σε μια σχάρα να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ