Τα βασανιστήρια των Ρώσων σε Βρετανό αιχμάλωτο - 24 ώρες το «Mamma Mia» των ABBA - Τον έβαζαν να αποχαιρετά για πάντα τη γυναίκα του & εκείνη ούρλιαζε

«Είχαμε μαύρες μέρες, έκλαιγα πολύ. Έπρεπε να προσκολληθούμε σε κάποιο είδος ελπίδας και έτσι μπόρεσα και επέζησα»,

Ένας Βρετανός που αιχμαλωτίστηκε από Ρώσους ενώ πολεμούσε για τους Ουκρανούς ανέφερε τον βασανισμό του ακούγοντας, μεταξύ άλλων, συνεχόμενα τραγούδια των ABBA

Ο λόγος για τον 48χρονο Σον Πίνερ ο οποίος κατήγγειλε ότι άκουγε την συγκεκριμένη ποπ μουσική 24 ώρες το 24ωρο, ενώ οι Ρώσοι φέρονται σύμφωνα με τον ίδιο να τον υπέβαλαν και σε ηλεκτροσόκ. Όσο βρισκόταν σε αιχμαλωσία, αναγκάστηκε να ακούει συνεχόμενα το soundtrack του Mamma Mia και του έδιναν μόνο μπαγιάτικο ψωμί και βρώμικο νερό.

Αφού καταδικάστηκε σε θάνατο τον Ιούνιο, μαζί με τον Βρετανό, Άιντεν Άσλιν, μεταφέρθηκαν σε νέα καταλύματα όπου τα μουσικά βασανιστήρια συνεχίστηκαν. Ο 48χρονος Άγγλος εξήγησε πως «με ρώτησαν τι ομάδα είμαι, πήγα να απαντήσω Γουέστ Χαμ και πριν ολοκληρώσω με είχαν καρφώσει μια ηλεκτρική βουκέντρα.

Γρήγορα είπα ότι υποστηρίζω τη Σαχτάρ Ντόνετσκ και άρχισαν να γελούν». Σημείωσε πως «σε κάποια φάση με έβαλαν να πάρω τηλέφωνο τη γυναίκα μου για να την αποχαιρετήσω. Εκείνη άρχισε να ουρλιάζει πως είμαι πολεμιστής και πως θα επιβιώσω». 

«Οι συνθήκες ήταν καλύτερες, αλλά εξακολουθούσαν να παίζουν μουσική. Αυτή τη φορά ήταν το Believe της Cher», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph.  «Είχαμε μαύρες μέρες, έκλαιγα πολύ. Έπρεπε να προσκολληθούμε σε κάποιο είδος ελπίδας και έτσι μπόρεσα και επέζησα», πρόσθεσε. 

Ο Πίνερ ήταν ανάμεσα σε 10 ακόμη ξένους αιχμαλώτους πολέμου που απελευθερώθηκαν μετά τη μεσολάβηση της Σαουδικής Αραβίας για συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας. 

Έχει πλέον επιστρέψει στη Βρετανία: «Νόμιζα ότι θα πέθαινα. Ήταν επίγεια κόλαση. Οι τελευταίοι έξι μήνες ήταν οι χειρότερες μέρες της ζωής μου. Δεν θέλω ποτέ ξανά να ακούσω ένα τραγούδι των ΑΒΒΑ ή να δω καρβέλι ψωμί. Είμαι τόσο τυχερός που βρίσκομαι στο σπίτι».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ