Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Γιάννης Λουκάκος: Απολαυστικά αλμυρά muffins με ομελέτα και τυριά που θα τα λατρέψετε

Έχετε συνηθίσει όταν ακούτε muffins να πηγαίνει ο νους σας σε γλυκό; Ο γνωστός σεφ μας προτείνει την εκδοχή τους σε...αλμυρό!

ΥΛΙΚΑ

1. Μάφινς ομελέτα με μανιτάρια και γραβιέρα

20 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε μικρό καρέ, σοταρισμένα
10 γρ. σπανάκι, κομμένο σε μικρό καρέ
40 γρ. βάση ομελέτας
10 γρ. γραβιέρα ΟΛΥΜΠΟΣ, τριμμένη

2. Μάφινς με πιπεριές, μπέικον και κεφαλοτύρι

15 γρ. πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
15 γρ. πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
10 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρό καρέ, σοταρισμένο
1 γρ. βασιλικός, χοντροκομμένος
35 γρ. βάση ομελέτας
10 γρ. κεφαλοτύρι ΟΛΥΜΠΟΣ, τριμμένο
 

3. Μάφινς με ντοματίνια, σπανάκι και φέτα

7 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε μικρό καρέ
5 γρ. σπανάκι, κομμένο σε μικρό καρέ
13 γρ. πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
35 γρ. βάση ομελέτας
20 γρ. φέτα ΟΛΥΜΠΟΣ, τριμμένη
 

Για τη βάση ομελέτας

500 γρ. αυγά
100 γρ. κρέμα
αλάτι
μαύρο πιπέρι, φρέσκο, τριμμένο

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μάφινς

Σε φόρμες για μάφινς, τοποθετούμε τα κομμένα υλικά εκτός από τα τυριά. Γεμίζουμε από πάνω με το μείγμα του αυγού και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 °C, στον αέρα, μέχρι να φουσκώσουν, να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα εξωτερικά και να φτάσουν στους 90°C στο κέντρο τους, για περίπου 20 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν για 2-3 λεπτά, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Για τη βάση ομελέτας

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να σπάσουν εντελώς τα αυγά, να αφρατέψουν  και να ομογενοποιηθούν πλήρως με τα υπόλοιπα υλικά.

Who is Who

 
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.

Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.

Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ