28η Οκτωβρίου ταξίδι σε Ελβετία - Φέλντκιρχ: 5 μέρες στην γραφική αυστριακή πόλη και την κουκλίστικη Λουκέρνη (φωτό)

4 διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή και απέυθείας πτήσεις με Swiss

Τα Manessis Travel έχουν να μας προτείνουν για την 28η Οκτωβρίου ένα υπέροχο ταξίδι στην Ελβετία και το Φέλντκιρχ.

5 ημέρες στην γραφική αυστριακή πόλη Φέλντκιρχ με εκδρομή στο Σαιντ Γκάλεν και στο πανέμορφο Άπεντσελ ,επίσκεψη στην Βαντούζ, την πρωτεύουσα του Πριγκιπάτου του Λιχτενστάιν, στην γραφική γερμανική πόλη και νησί της λίμνης Κωνστάνζ, το Λίνταου.

Περιήγηση στην μεγαλύτερη πόλη και το οικονομικό κέντρο της Ελβετίας, την Ζυρίχη και επίσκεψη στην κουκλίστικη ελβετική πόλη Λουκέρνη. 4 διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή και απέυθείας πτήσεις με Swiss. 

Πληροφορίες πακέτου

5 μέρες Φέλντκιρχ, Ζυρίχη. Διαμονή στο ξενοδοχείο WEISSES KREUZ 4* με ημιδιατροφή. 

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ

Αθήνα - Ζυρίχη - Φέλντκιρχ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με SWISS για Ζυρίχη, την μεγαλύτερη πόλη και το οικονομικό κέντρο της Ελβετίας. Κτισμένη σε μια μαγευτική τοποθεσία στις όχθες μιας λίμνης και δυο ποταμών, έχει επιβλητικούς ναούς, μουσεία, γκαλερί, αλλά και τον πιο ακριβό εμπορικό δρόμο του κόσμου. Το γοητευτικό μεσαιωνικό της κέντρο είναι διάσπαρτο από μοντέρνα μπαρ, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία και καταστήματα.

Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την περίφημη λεωφόρο Μπάνχοφστρασσε, θα περπατήσουμε στους κεντρικούς πεζοδρόμους της παλιάς πόλης, θα δούμε (εξωτερικά) την εκκλησία Φραουμύνστερ με τα εντυπωσιακά βιτρό του Σαγκάλ, τον Καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο, τον Πύργο του Ρολογιού, τον λόφο του Λίντερχοφ, τις γέφυρες του ποταμού Λίματ και άλλα αξιοθέατα.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην μικρή γραφική αυστριακή πόλη Φέλντκιρχ (Feldkirch), που βρίσκεται μόλις 10 λεπτά από τα σύνορα της Ελβετίας και θα αποτελέσει το ορμητήριό μας για τις επισκέψεις μας στο Λιχτενστάιν και σε διάφορες περιοχές της Ελβετίας και της Γερμανίας.

Η πανέμορφη αυτή πόλη διασχίζεται από τον ποταμό Ιλλ και έχει καταφέρει να διατηρήσει ανέπαφο τον μεσαιωνικό της χαρακτήρα στο ιστορικό της κέντρο. Θα περπατήσουμε στην οδό Marktgasse με τα όμορφα παλιά κτίρια, θα δούμε τον Καθεδρικό ναό του αγίου Νικολάου (1478), τον πύργο Katzenturm και το κάστρο Schattenburg-σύμβολο της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο WEISSES KREUZ 4* (www.weisses-kreuz.at). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ

Φέλντκιρχ, Εκδρομή στο Σαιντ Γκάλεν & στο πανέμορφο Άπεντσελ

Πρωινή αναχώρηση για το Σαιντ Γκάλεν (St. Gallen), μία ιστορική πόλη της βορειοανατολικής Ελβετίας και πρωτεύουσα του ομώνυμου καντονιού. Ένα από τα αξιοθέατα της πόλης και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1983, είναι η Μονή των Βενεδικτίνων, στην φημισμένη βιβλιοθήκη της οποίας φυλάσσονται περίπου 150.000 βιβλία και χειρόγραφα, που χρονολογούνται από τον 9ο αιώνα. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για το πανέμορφο Άπεντσελ, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Σε αυτό το αλπικό χωριό ισχύει εδώ και περίπου 700 χρόνια η άμεση δημοκρατία - μια φορά τον χρόνο (την τελευταία Κυριακή του Απριλίου, εκτός αν πέφτει ανήμερα το Πάσχα, οπότε καθυστερεί κατά μία εβδομάδα) συγκαλείται γενική συνέλευση στην κεντρική πλατεία με υποχρεωτική συμμετοχή όλων των πολιτών που έχουν δικαίωμα ψήφου, οι οποίοι αποφασίζουν για τα θέματά τους με ανάταση των χεριών και οι αποφάσεις τους είναι δεσμευτικές για όλους! Φθάνοντας, θα περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια, θα δούμε το Δημαρχείο, την ενοριακή εκκλησία και άλλα όμορφα κτίρια διακοσμημένα εξωτερικά με τοιχογραφίες. Επιστροφή στο Φέλντκιρχ. Δείπνο. Διανυκτέρευση

3η ΜΕΡΑ

Φέλντκιρχ, Ελεύθερη μέρα (Προαιρετική εκδρομή στο Βάτενς/Μουσείο Σβαρόφσκι και το Ίννσμπρουκ)

Για τη σημερινή ελεύθερη μέρα σας προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή (έξοδα ατομικά) στο Βάτενς/Μουσείο Σβαρόφσκι και το Ίννσμπρουκ.

Περιγραφή Προαιρετικής Εκδρομής :

Πρωινή αναχώρηση για το Βάτενς (Wattens), όπου θα επισκεφθούμε το εκπληκτικό στο είδος του μουσείο Σβαρόφσκι - ένα ταξίδι στον μαγικό, θαυμαστό, παραμυθένιο κόσμο των κρυστάλλων Σβαρόφσκι (Swarovski). Θα περιηγηθούμε στους λαμπερούς διαδρόμους και στις "Αίθουσες των Θαυμάτων", σε έναν χώρο που συνδυάζει δημιουργικότητα, καινοτομία, τέχνη και διασκέδαση! Και φυσικά, ο Κρυστάλλινος Κόσμος διαθέτει έναν τεράστιο χώρο για το κατάστημά του, όπου ο επισκέπτης μπορεί να αγοράσει κάποιες από τις μοναδικές δημιουργίες του οίκου Σβαρόφσκι.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το κουκλίστικο Ίννσμπρουκ, τη "γέφυρα του ποταμού Ινν", (brücke: γέφυρα), την πρωτεύουσα του Αυστριακού ομόσπονδου κρατιδίου Τιρόλο, όπου κατά την απογευματινή μας περιήγηση θα δούμε τα μπαρόκ αρχιτεκτονικής κτίρια της πόλης, τις πλατείες, την κεντρική λεωφόρο Μαρία Τερεζιενστράσε (Μαρίας Θηρεσίας), την Χρυσή Στέγη, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ιακώβου, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ (εξωτερικά), την Αψίδα του Θριάμβου κ.ά. Επιστροφή στο Φέλντκιρχ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ

Φέλντκιρχ - Λιχτενστάιν - Λιντάου - Φέλντκιρχ

Πρωινή αναχώρηση για την Βαντούζ, την πρωτεύουσα του Πριγκιπάτου του Λιχτενστάιν, του τέταρτου μικρότερου κράτους στην Ευρώπη (μετά το Βατικανό, το Μονακό και τον Άγιο Μαρίνο). Είναι από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο που δεν διαθέτει αεροδρόμιο, δεν έχει δικό της νόμισμα (χρησιμοποιεί το ελβετικό νόμισμα), αλλά ούτε και εθνική γλώσσα (γερμανόφωνη χώρα). Προαιρετική βόλτα με το...

5η ΜΕΡΑ

Φέλντκιρχ - Λουκέρνη - Ζυρίχη - Αθήνα

Πρωινή αναχώρηση για την κουκλίστικη Λουκέρνη, που είναι κτισμένη στις όχθες της λίμνης των τεσσάρων καντονιών. Άφιξη και περιήγηση στο καλοδιατηρημένο μεσαιωνικό της κέντρο με το παλαιό Δημαρχείο, την χαρακτηριστική γραφική ξύλινη γέφυρα, το μνημείο του Λιονταριού και τα άλλα αξιοθέατα της πόλης. Νωρίς το απόγευμα μετάβαση στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

Οι πτήσεις με SWISS

27/10 LX 1843 ΑΘΗΝΑ - ΖΥΡΙΧΗ 06:30 - 10:50
31/10 LX 1842 ΖΥΡΙΧΗ - ΑΘΗΝΑ 17:45 - 21:20

Μπορείτε να δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το ταξίδι σε Ελβετία και Φέλντκιρχ

*Φωτογραφίες via manessiatravel.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ