Ντουμπάι: «Προσγειώνει» το φεγγάρι στη Γη με μια υπερπολυτελή σεληνιακή αποικία

Ο τουρισμός του μέλλοντος 

Είτε πρόκειται για έκρηξη στο υποτροχιακό διάστημα είτε για διαμονή σε ξενοδοχείο ανάμεσα στα αστέρια, οι επιχειρηματίες του διαστημικού τουρισμού πιστεύουν ότι μια μέρα όλοι θα επιλέγουμε διακοπές έξω από αυτόν τον κόσμο.

Η ομάδα πίσω από το Moon World Resorts πιστεύει το ίδιο - κατά κάποιο τρόπο. Θέλουν να χτίσουν μια σειρά από γιγάντια ξενοδοχεία που έχουν σχήμα θολού και μοιάζουν με το φεγγάρι, εδώ στον πλανήτη Γη. Πιο συγκεκριμένα, στο Ντουμπάι. Όπως γράφει το CNN, κάθε θόλος θα είναι μια αναπαράσταση 360 μοιρών της Σελήνης σε μεγάλη κλίμακα, με ρεαλιστικούς κρατήρες και υφή. Κάθε αναδημιουργημένο φεγγάρι θα δεσπόζει σε ύψος 224 μέτρων με περιφέρεια 622 μέτρα, ανάλογα με την τοποθεσία και τις άδειες σχεδιασμού.

Ο επιχειρηματίας Μάικλ Ρ. Χέντερσον με έδρα τον Καναδά, συνιδρυτής της Moon World Resorts, δηλώνει στο CNN Travel ότι η ουσία του έργου είναι ότι το φεγγάρι είναι ένα «αναγνωρίσιμο εμπορικό σήμα».  «Επτάμισι δισεκατομμύρια άνθρωποι το γνωρίζουν, όλοι το αγαπούν», λέει. Σύμφωνα με τον Χέντερσον, «κάθε Moon World Resort θα είναι ένα ιδιαίτερα πολυτελές και σύγχρονο, πλήρως ολοκληρωμένο θέρετρο προορισμού, με πολλά στοιχεία στο εσωτερικό του που ήδη γνωρίζει κανείς» -για παράδειγμα, ένα συνεδριακό κέντρο, εστιατόρια, σπα, το καθένα με μια σεληνιακή πινελιά. Οι καλλιτεχνικές απεικονίσεις προβλέπουν εσωτερικούς χώρους σε στιλ διαστημόπλοιου και θεματική ψυχαγωγία, συμπεριλαμβανομένου αυτού που ο Χέντερσον οραματίζεται ως το αποκορύφωμα του αξιοθέατου, μια εμπειρία που αναπαράγει πώς είναι να περπατάς στο φεγγάρι.

«Θα σας δώσουμε τη μοναδική δυνατότητα να περπατήσετε σε αυτό που θα πιστεύετε ότι είναι η σεληνιακή επιφάνεια», λέει ο Χέντερσον. Το Moon World Resorts βρίσκεται στα σκαριά εδώ και δύο δεκαετίες, ένα χρονοδιάγραμμα που ο Χέντερσον προτείνει ότι ταιριάζει με τον πιο αργό ρυθμό που συνδέεται με τον διαστημικό τουρισμό γενικότερα. Ελπίζει ότι ο πρώτος αδειούχος, ο οποίος αναμένεται να επενδύσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για την κατασκευή, θα έχει εξασφαλιστεί μέχρι το τέλος του 2022 και προβλέπει ότι το πρώτο θέρετρο Moon World θα ανοίξει πέντε χρόνια αργότερα, το 2027.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να κατασκευαστούν τέσσερα θέρετρα Moon, ένα στη Βόρεια Αμερική, ένα στην Ευρώπη, ένα στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική και ένα στην Ασία

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ