8 πράγματα που δε θέλει το σαλόνι ομορφιά σου να ξέρεις - Κάποια εργαλεία του μανικιούρ δεν γίνεται να αποστειρωθούν

Στις πελάτισσες που αργούν συστηματικά, κλείνουν μισή ώρα νωρίτερα ραντεβού!

Οι πλειοψηφία των γυναικών επισκέπτεται αρκετά συχνά ένα σαλόνι ομορφιάς, είτε για περιποίηση των μαλλιών, είτε των άκρων είτε σώματος και προσώπου.

Ποιά είναι τα μυστικά που δε θέλουν οι επαγγελματίες να ξέρεις;

1. Το χειρότερο ενός κομμωτή είναι να του λες “κάνε ό,τι θες στα μαλλιά μου”. Προτιμούν να ξέρουν εξαρχής το γούστο σου. Κι αυτό γιατί πολλές φορές αυτό που θα σου κάνουν μπορεί να μην ταιριάζει στα γούστα σου ή να περίμενες κάτι άλλο.

2. Στις πελάτισσες που αργούν συστηματικά, κλείνουν μισή ώρα νωρίτερα ραντεβού. Ο χρόνος είναι πολύτιμος για έναν επαγγελματία. Ειδικά στο χώρο της ομορφιάς, που οι υπηρεσίες είναι πολλές και δεν διαρκούν όλες τον ίδιο χρόνο. Αν λοιπόν, αργείς συστηματικά, τότε θα σου κλείσουν μισή ώρα νωρίτερα ραντεβού για να είσαι και στην ώρα σου.

3. Τα Σάββατα δεν έχουν επαρκή χρόνο για να σου αφιερώσουν. Ως γνωστόν, τα Σάββατα είναι γεμάτη μέρα για τα κομμωτήρια, ειδικά το καλοκαίρι με τους γάμους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να μην μπορούν να σου αφιερώσουν τον ίδιο χρόνο όπως μια καθημερινή.

4. Πολλές φορές δεν έχουν το χρώμα που θες και κάνουν μίξεις άλλων χρωμάτων για να το βγάλουν. Ίσως το έχεις αντιληφθεί γιατί κάποιες φορές το χρώμα διαφέρει από την προηγούμενη. Συμβαίνει συχνά, όταν οι κομμωτές έχουν ξεχάσει να παραγγείλουν επαρκή ποσότητα.

5. Είναι γνωστό ότι πριν τη βαφή τα μαλλιά δεν πρέπει να είναι λουσμένα, για αποφυγή ερεθισμών, αλλά ο κομμωτής σου δε θέλει να σε δει με βρώμικα μαλλιά που μυρίζουν.

6. Κάποια εργαλεία του μανικιούρ δεν γίνεται να αποστειρωθούν. Στον κλίβανο μπαίνουν μόνο τα μεταλλικά εργαλεία και μάλιστα, για πλήρη αποστείρωση, χρειάζεται ειδικός ιατρικός κλίβανος κι όχι ένας οποιοσδήποτε απλός. Αυτό σημαίνει ότι λίμες, βούρτσες κι άλλα τέτοια εργαλεία, θα έχουν σίγουρα μικρόβια.

7. Οι νιπτήρες πεντικιούρ είναι γεμάτοι μικρόβια, όσο κι αν καθαρίζονται σχολαστικά. Το σύστημα που γεμίζει νερό αυτούς τους νιπτήρες και δημιουργεί εφέ υδρομασάζ, κατακρατεί πολλά μικρόβια, τα οποία, όσο και να καθαρίζεται ο νιπτήρας εξωτερικά, μέσα συνεχίζει να είναι βρώμικος, γράφει η Μαρία Μαρκουλιδάκη στο tsemperlidou.gr.

8. Πολλές φορές γεμίζουν το μπουκάλι από μια ακριβή μάρκα, με φθηνό προϊόν, για να κάνουν οικονομία και να δείξουν ότι χρησιμοποιούν ακριβά προϊόντα κι έτσι να δικαιολογήσουν υψηλές τιμές.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω δεν είναι κανόνας και δεν ισχύουν για όλα τα σαλόνια ομορφιάς. Πάρα πολλά σαλόνια ομορφιάς είναι πολύ αξιόλογα και προσεκτικά, πολύ καθαρά και δεν διακινδυνεύουν το όνομά τους. Καλό θα είναι όμως, πάντα να έχεις υπόψιν σου τα παραπάνω.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ