Etro & Genny: Aφεθείτε, χαλαρώστε και απολαύστε δύο σούπερ επιδείξεις μόδας από το Μιλάνο (φωτό)

Για την Άνοιξη/Kαλοκαίρι 2023....

Μοντέρνα αλλά και πρωτότυπα looks γέμισαν την πασαρέλα του οίκου Etro αλλά και του Genny για την άνοιξη του 2023 στο Μιλάνο.

Για τον οίκο Etro, ο Marco de Vincenzo προχώρησε σε μια καθαρή ρήξη με το παρελθόν στην πρώτη του εμφάνιση ως δημιουργικός διευθυντής: "Για μένα αυτή η σεζόν είχε να κάνει με την έκφραση των δυνατοτήτων της Etro", δήλωσε πριν από την επίδειξη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε έναν τεράστιο βιομηχανικό χώρο του οποίου το πάτωμα ήταν βαμμένο με ένα πολύχρωμο αφηρημένο μοτίβο.

 

 

 

 

Ο De Vincenzo διορίστηκε στα τέλη Μαΐου- είχε μόλις ένα μήνα για να σχεδιάσει την άνοιξη, ώστε να παραχθεί και να είναι έτοιμη εγκαίρως - μια προοπτική που προκαλεί νευρικότητα ακόμη και για τον πιο έμπειρο σχεδιαστή. Ωστόσο, το πήρε στα μέτρα του: Λίγες στιγμές πριν από την παράσταση, έδειχνε αφάνταστα γαλήνιος.

 

 

 

 

Το πιο αναγνωρίσιμο ''ρεπερτόριο'' της Etro - το σχέδιο με τα paisley, το γύφτικο look με τα κρόσσια, τα ρομαντικά σαρωτικά φορέματα - δεν υπήρχε πουθενά. "Δεν μου αρέσουν πραγματικά οι ρευστές κατασκευές- μου αρέσουν οι δομές και τα συμπαγή υλικά", εξήγησε ο de Vincenzo.

 

 

 

 

 

 

Αυτό που επεδίωξε αντ' αυτού ήταν ένα είδος ρομαντισμού και τολμηρές εικόνες... 

Genny

Η δημιουργική διευθύντρια της Genny, Sara Cavazza Facchini, ήταν στο στοιχείο της για την άνοιξη, καθώς το αισθησιακό ντύσιμο εξακολουθεί να αποτελεί τάση αυτή τη σεζόν. Πάντα δημιουργούσε ένα αγαλματένιο ιδεώδες της θηλυκότητας, συχνά εμπλουτισμένο με προκλητικές ανατροπές.

 

 

 

 

 

 

 

 

Εμπνευσμένη από την καλλιτεχνική σκηνή του Λος Άντζελες και τις χαλαρές ατμόσφαιρες, είχε μια ζωηρή παλέτα από αποχρώσεις και σαγηνευτικά neon χρώματα. 

 

 

Tα μοντέλα περπάτησαν στην πασαρέλα φορώντας μίνι φορέματα που έμοιαζαν με δέρμα, με γυαλιστερό φινίρισμα και κοψίματα. 

 

 

 

 

 

 

Σε άλλα σημεία η σχεδιάστρια κατάφερε να ισορροπήσει ανάμεσα στην έμφυτη πληθωρικότητά της και σε πιο ήπιες σιλουέτες, όπως σε τουίντ παλτό με διακριτικές κλωστές λουρεξ, παλτό με παγιέτες που έμοιαζαν με καταρράκτη στο σώμα, παιχνιδιάρικα πλεκτά σύνολα με κρόσσια και μεταξωτά cargo παντελόνια, με μοναδικό περιττό στοιχείο τα κρυστάλλινα διακοσμητικά στις πλαϊνές ραφές και τις τσέπες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ