Γενέθλια για τις κόρες της βασίλισσας Ράνιας: Η royal εύχεται στις πριγκίπισσές της Ιμάν & Σάλμα - «Οι καλύτερες κολλητές» (φωτό)

Γιορτάζουν με μια μέρα διαφορά!

Περήφανη μαμά η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας που εύχθηκε μέσα από το Instagram για τα γενέθλια της πριγκίπισσας Σάλμα και της πριγκίπισσας Ιμάν.

Ειδικότερα η 52χρονη δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία την βλέπουμε να ποζάρει μαζί με τις δύο κόρες της.

«Η φιλία μας γίνεται πιο δυνατή όσο μεγαλώνετε, δεν θα μπορούσαν να ζητήσω καλύτερες κολλητές. Χρόνια πολλά Ιμάν και Σάλμα» έγραψε στην ανάρτησή της.

Η πριγκίπισσα Ιμάν γιορτάζει σήμερα 27/9 τα 26ά γενέθλιά της, ενώ η μικρή της αδελφή έγινε 22 χθες Δευτέρα 26/9.

Υπενθυμίζεται ότι ο βασιλιάς Αμπάντα και η βασίλισσα Ράνια έχουν ακόμα δύο παιδιά, τον 28χρονο διάδοχο πρίγκιπα Χουσείν και τον 17χρονο πρίγκιπα Χασέμ.

Ποιες είναι οι δύο κόρες της βασίλισσας Ράνιας και του βασιλιά Αμπάντα της Ιορδανίας

Γεννημένη στο Αμμάν το 1996 η Ιμάν είναι το δεύτερο παιδί του βασιλικού ζεύγους, ενώ ο παππόυς της (από την πλευρά του μπαμπά της) ήταν ο βασιλιάς Χουσείν και γιαγιά της η γεννημένη στην Αγγλία πριγκίπισσα Muna, που ήταν η δεύτερη σύζυγός του.

Η πριγκίπισσα φοίτησε στην Διεθνή Ακαδημία Αμμάν (IAA) από την οποία αποφοίτησε το 2014, οπότε και βραβεύτηκε ως η κορυφαία αθλήτρια της τάξης. Πλέον  σπουδάζει στο πανεπιστήμιο της Τζορτζτάουν στην Ουάσινγκτον, στο ίδιο ίδρυμα που σπουδάζει και ο αδερφός της Χουσεΐν.

Τον Ιούλιο του 2022 ανακοινώθηκε ο αρραβώνας της με τον Jameel Alexander Thermiotis, ο οποίος είναι διευθύνων εταίρος σε ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων με έδρα τη Νέα Υόρκη. Γεννήθηκε στο Καράκας της Βενεζουέλας το 1994.

Η πριγκίπισσα Σάλμα από την άλλη αποφοίτησε επίσης από το IAA τον Μάη 2018 ενώ τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς αποφοίτησε και από την Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία Sandhurst.

Μάλιστα στα 19 της μόλις χρόνια έγινε η πρώτη γυναίκα πιλότος Ένοπλων Δυνάμεων της χώρας της. Είχε καταφέρει να περάσει όλα τα θεωρητικά και πρακτικά της μαθήματα με τον πατέρα της βασιλιά Αμπντάλα να την τιμάει και παράλληλα να την καμαρώνει στην ειδική τελετή που έίχε γίνει στο παλάτι  Husseiniya.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ