Γιάννης Λουκάκος: Λαχταριστό ψωμί μπίρας με μπέικον

Ένα διαφορετικό ψωμί που αξίζει να δοκιμάσετε!

ΥΛΙΚΑ
Για το ψωμί μπύρας

30 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
55 γρ. ζάχαρη μαύρη
330 γρ. μπίρα ξανθιά, σε θερμοκρασία δωματίου
125 γρ. πολέντα
245 γρ. αλεύρι μαλακό
18 γρ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
50 γρ. κρεμμύδι καραμελωμένο, ψιλοκομμένο
50 γρ. μπέικον μπρουνουάζ, σοτέ
5 γρ. αλάτι

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μαγειρεύουμε το μπέικον. Αφήνουμε το μπέικον σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό και να απορροφήσει το λίπος του. Στο μίξερ χτυπάμε με το φτερό, σε υψηλή ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Αφού αλλάξουμε το φτερό και βάλουμε το σύρμα, προσθέτουμε τη μπίρα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μίξερ. Στη συνέχεια βάζουμε στο μίξερ και την πολέντα. Κόβουμε το μπέικον και το καραμελωμένο κρεμμύδι σε ακόμα μικρότερα κομμάτια και προσθέτουμε και το λίπος του μπέικον από το τηγάνι στο μείγμα που βρίσκεται στο μίξερ. Τέλος προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 40 λεπτά περίπου μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή και το μαχαίρι μας να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του ψωμιού. Αποσύρουμε και τοποθετούμε το ψωμί σε σχάρα για να κρυώσει.

Who is Who

 
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.

Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.

Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ