Bitcoin: Ετοιμάζεται για πτώση κάτω των 14.000 δολαρίων – Μαύρη πρόβλεψη βετεράνου αναλυτή 

80% κάτω από το υψηλό όλων των εποχών 

 

Σε έναν κόσμο καταιγιστικών εξελίξεων, δεν μπορεί η αγορά των κρυπτονομισμάτων να μην ακολουθεί ταραχώδη πορεία. Μάλιστα, βετεράνος αναλυτής της αγοράς κάνει μια άκρως ανησυχητική πρόβλεψη για το bitcoin, προβλέποντας ότι μπορεί να πέσει και στα 14.000 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο Νίκολας Μέρτεν, ιδρυτής της DataDash, αναφέρει τόσο τεχνικούς όσο και μακροοικονομικούς παράγοντες γι’ αυτή την πιθανή κατρακύλα, συμπεριλαμβανομένου ενός δείκτη που αποκαλεί «απολύτως καταδικαστικό» για την τιμή του Bitcoin. Ο Μέρτεν επισημαίνει ότι ο κινητός μέσος όρος 200 εβδομάδων του Bitcoin (WMA) έχει μετατραπεί σε επίπεδο αντίστασης στις τιμές, παρά σε υποστήριξη.

Το πρωτεύον κρυπτονόμισμα παρέμεινε σχεδόν πάντα πάνω από τον μέσο όρο καθ' όλη τη διάρκεια της ύπαρξής του, με σπάνιες καταβάσεις κάτω από αυτό να σηματοδοτούν κυκλικά χαμηλά. Ωστόσο, η αγορά του Bitcoin, αλλά και ευρύτερα αυτή των κρυπτονομισμάτων έπεσαν κάτω από αυτό το επίπεδο κατά τη διάρκεια της κατάρρευσης της αγοράς κρυπτογράφησης τον Ιούνιο, που είδε το Bitcoin να βυθίζεται στα 17.600 δολάρια. Έκτοτε κυμάνθηκε περί τα 20.000 δολάρια, λίγο κάτω από το 200 WMA των 23.000 δολαρίων περίπου. Δεδομένης της αδυναμίας του να ξεπεράσει αυτό το επίπεδο, ο αναλυτής ισχυρίζεται ότι το Bitcoin βρίσκεται τώρα σε «αχαρτογράφητη περιοχή».

Ο ίδιος, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η πρόσφατη κίνηση τιμών του Bitcoin πιθανότατα σηματοδοτεί «το τέλος μιας δεκαετίας ανοδικής αγοράς» που έχει βιώσει το Bitcoin σε όλη του τη ζωή, παράλληλα με τις μετοχές. Σύμφωνα με τον αναλυτή, το επόμενο χαμηλό του κρυπτονομίσματος θα μπορούσε να είναι κοντά στα 14.000 δολάρια, που μεταφράζεται σε πτώση 80% από το υψηλό όλων των εποχών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ