Καίτη Γκραμμά: Το τρανς μοντέλο στην πασαρέλα της Prada - «This girl is from Greece, proud of my country» (φωτό & βίντεο)

Η πρώτη transgender που περπάτησε για τον οίκο είναι ελληνίδα! 

 

Η Καίτη Γκραμμά έκανε το όνειρό της παργματικότητα με το τρανς μοντέλο να περπατά στην πασαρέλα του οίκου Parda, κατά την διάρκεια της εβδομάδας μόδας του Μιλάνου.

Η Γκραμμά εμφανίστηκε στο catwalk φορώντας ένα μαύρο φόρεμα εώς τον αστράγαλο, με χοντρές δαντελένιες τιράντες και ένα ζευγάρι Mary Janes.

Δείτε όλες τις φωτό και το βίντεο πατώντας το βελάκι στα δεξιά

Το νεαρό μοντέλο σε σχετική ανάρτηση που έκανε στο Instagram αναφέρει μεταξύ άλλων ότι για πρώτη φορά το γνωστό brand πολυτελείας συμπεριέλαβε ένα τρανσέξουαλ μοντέλο σε fashion show του, ενώ παράλληλα η ίδια δηλώνει περήφανη που είναι από την Ελλάδα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prada (@prada)

«Μετά από 109 χρόνια η πιο επιτυχημένη και διάσημη μάρκα μόδας στην Ιταλία αποφάσισε να συμπεριλάβει για πρώτη φορά ένα τρανσέξουαλ μοντέλο στην επίδειξή της, περήφανη για την κοινότητά μου. Αυτό το κορίτσι είναι από την Ελλάδα, είμαι περήφανη για τη χώρα μου. Αυτό το κορίτσι είμαι εγώ... περήφανη για τον εαυτό μου», έγραψε στο post δημοσιεύοντας παράλληλα φωτογραφίες και βίντεο από την επίδειξη, 

Ποια είναι η Καίτη Γκραμμά;

Την Καίτη Γκραμμά της γνωρίσαμε μέσα από τον GNTM όπου είχε πάρει τα τέσσερα πολυπόθητα «ναι», ωστόσο δεν είχε καταφέρει να προχωρήσει στο παιχνίδι γιατί δεν είχε κάνει επέμβαση προσδιορισμό φύλου.

Το 2019, και αφού είχε κάνει την επέμβαση, υπέγραψε με γαλλικό πρακτορείο μοντέλων και πλέον ζει μόνιμα στο εξωτερικό, με την ίδια να συνεργάζεται με μεγάλους οίκους σε Ιταλία και Αγγλία.

Στο Instagram της η Γκραμμά δημοσιεύει φωτογραφίες και βίντεο από φωτογραφίσεις της και εμφανίσεις της στην πσαρέλα, με τις τελευταίες να είναι στα show του brand Antonio Martino Couture και του Caterina Moro.

Ακόμα είχε παίξει σε διαφήμιση της Pantene με την ίδια να λέει τον περασμένη Γενάρη στην εκπομπή της Ιωάννας Μαλέσκου:

«Σε κάθε διαφήμιση υπάρχουν και θετικά και αρνητικά σχόλια. Ειδικά όταν συμβαίνει κάτι πρωτοφανές και μία διαφήμιση ξεφεύγει από τα συγκεκριμένα στερεότυπα και φέρνει γενικά στο προσκήνιο ένα κοινωνικό θέμα. Τη σεξουαλικότητα και τις έμφυλες ταυτότητες δεν τις πολυσυζητάμε».

Αναφορικά με το πως αντιμετωπίζονται στην Ελλάδα τέτοιο είδους θέματα η Καίτη Γκραμμά είχε προσθέσει: «Θεωρώ πως ναι γιατί είχα και την τύχη να ζήσω αρκετό καιρό στο εξωτερικό και να δω περισσότερες αντιδράσεις, οπότε ναι, αλλά θεωρώ ότι έχουν γίνει πολλά θετικά βήματα (...) Πρέπει να αντιληφθούμε ότι αυτό που εισπράττετε εσείς μία εβδομάδα, για τα LGBTQ άτομα είναι καθημερινότητα.

Εμείς το εισπράττουμε από την πρώτη στιγμή που γεννιόμαστε ή από την πρώτη στιγμή που κάνουμε coming out και όχι από έναν άσχετο άνθρωπο που θα κάτσει στον υπολογιστή και θα γράψει κάτι, αλλά από δικά μας άτομα, από ανθρώπους που έχουν ορκιστεί και υποσχεθεί να μας αγαπάνε, όπως η οικογένειά μας, από ανθρώπους που έχουμε αφήσει να μπούνε στην ζωή μας και τελικά μπορεί να έχουμε εισπράξει κάποια προδοσία ή οτιδήποτε.

Απλά τώρα αυτό το κομμάτι, με αφορμή αυτό το διαφημιστικό έρχεται στο προσκήνιο και καλείστε και εσείς να το αντιληφθείτε που είστε έξω από αυτόν τον κόσμο».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ