Αυτός είναι ο τάφος της βασίλισσας Ελισάβετ: Η πρώτη φωτογραφία - από βελγικό, μαύρο μάρμαρο & με ορειχάλκινα γράμματα

Αναπαύεται μαζί με τους γονείς της και τον αγαπημένο της Φίλιππο

 

Το βρετανικό παλάτι έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του τάφου της βασίλισσας Ελισάβετ, στο Γουίνδσορ.

Σε σχετική ανάρτηση που έχει γίνει στην επίσημη σελίδα της βασιλικής οικογένειας στο Instagram διαβάζουμε:

«Σήμερα κυκλοφόρησε μια φωτογραφία της πλάκας που είναι τώρα τοποθετημένη  στο Μνημείο του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ, μετά τον ενταφιασμό της Αυτού Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ. Το Μνημείο του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ' βρίσκεται στο παρεκκλήσιτου Αγίου Γεωργίου, στο κάστρο του Ουίνδσορ».

Photo: Instagram/theroyalfamily

Στην χειροποίητη πλάκα από βελγικό μαύρο μάρμαρο αναφράφονται με ορειχάλκινα γράμματα τα ονόματα της βασίλισσας, του συζύγου της πρίγκιπα Φίλιππου, καθώς και των γονιών της Γεώργιου και Ελισάβετ.

Έχει τοποθετηθεί στο πάτωμα του Μνημείου, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, όπου θάφτηκαν και οι τέσσερις royals, οι οποίοι όπως αναφέρει ο Guardian, ήταν μέλη του Τάγματος Garter.

Οι στάχτες της αδελφής της Ελισάβετ, πριγκίπισσας Μαργαρίτας είναι επίσης θαμμένες στο παρεκκλήσι, αν και το όνομά της δεν περιλαμβάνεται στην επιγραφή. Η προηγούμενη πλάκα έφερε μόνο τα ονόματα του βασιλιά Γεώργιου και της βασίλισσας Μητέρας, με χρυσά γράμμματα. 


Οι επισκέπτες θα μπορούν να αποδίδουν τα σέβη τους στον τόπο ταφής οποιαδήποτε ημέρα είναι ανοιχτό για το κοινό το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, εκτός από τις Κυριακές που είναι ανοιχτό μόνο για πιστούς, από τις 29 Σεπτεμβρίου.

Η επαναλειτουργία γίνεται 10 ημέρες αφότου η βασίλισσα κηδεύτηκε και στη συνέχεια ενταφιάστηκε μαζί με τον πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος πέθανε πριν από 17 μήνες.

Το Μνημείο του Βασιλιά Γεώργιου - ένα ωχρό πέτρινο παράρτημα που προστέθηκε στη βόρεια πλευρά του κτιρίου, πίσω από τον διάδρομο North Quire, το 1969 - ανατέθηκε από τη βασίλισσα ως τόπος ταφής για τον πατέρα της.


Ο μονάρχης αρχικά αναπαύθηκε στο Royal Vault μετά το θάνατό του το 1952 προτού μεταφερθεί στο παρεκκλήσι.Οι στάχτες της πριγκίπισσας Μαργαρίτας τοποθετήθηκαν επίσης αρχικά στην βασιλική κρύπτη, μετά τον θάνατό της το 2002, προτού μεταφερθούν στο μνημείο μαζί με τα φέρετρα των γονιών της, όταν πέθανε η Βασίλισσα Μητέρα.

Το φέρετρο του πρίγκιπα Φιλίππου βρισκόταν επίσης στην κρύπτη, έτοιμο να μεταφερθεί στο μνημείο όταν πέθανε η βασίλισσα. Το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου είναι ο τόπος ανάπαυσης πολλών βασιλιάδων και βασιλισσών που χρονολογούνται από την ταφή του Ερρίκου Ζ' τον 16ο αιώνα.

Από τότε που χτίστηκε η βασιλική κρύπτη από τον Γεώργιο Γ', οι περισσότεροι μονάρχες και μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν αναπαυθεί εκεί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ