Συγκλονιστικό βίντεο: Θρήνος πάνω από τη σορό 16χρονης που σκοτώθηκε στις διαδηλώσεις στο Ιράν – Πλήθος γυναικών στους δρόμους

Φοβούνται αιματοκύλισμα ανάλογο με αυτό του 2019

Οι μεγάλες και αιματηρές διαδηλώσεις που ξέσπασαν στο Ιράν μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινίμ κουρδικής καταγωγής, που είχε συλληφθεί από τη διαβόητη Αστυνομία Ηθών δεν λένε να κοπάσουν.

Οι νεκροί από την καταστολή έχουν ξεπεράσει τα 31 άτομα, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πολύ μεγαλύτερο αριθμό στην πραγματικότητα, καθώς τα social media στη χώρα  έχουν μπλοκαριστεί. Τις τελευταίες ώρες ένα συγκλονιστικό βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Σύμφωνα με αναφορές, ανάμεσα στα προαναφερόμενα θύματα είναι η 16χρονη Αμίν Μαχρουφί, η οποία σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

 

 

Στο βίντεο φαίνεται πολύς κόσμος να είναι συγκεντρωμένος πάνω από τη σορό της μαθήτριας, άλλοι κλαίνε κι άλλοι φωνάζουν. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η 16χρονη σκοτώθηκε από μέλη των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράν. Σε μια τελευταία εξέλιξη από την χώρα ο ιρανικός στρατός προειδοποίησε ότι θα «αντιμετωπίσει τους εχθρούς» για να εγγυηθεί την ασφάλεια και την ειρήνη στο Ιράν. 

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «αυτές οι απέλπιδες ενέργειες εντάσσονται στη σατανική στρατηγική του εχθρού για την αποδυνάμωση του ισλαμικού καθεστώτος», κάνοντας πολλούς να φοβούνται αιματοκύλισμα ανάλογο με αυτό του 2019, οπότε στις διαδηλώσεις που προκάλεσε η αύξηση στις τιμές των καυσίμων έχασαν τη ζωή τους 1.500 άτομα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ