Γιάννης Λουκάκος: Μάφινς με κόκκινα φρούτα - Το τέλειο πρωινό με τον καφέ σας

Υπέροχη συνταγή... 

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 γρ. μπέικιν σόδα
  • 3 γρ. αλάτι
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος , σε θερμοκρασία δωματίου
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. ζάχαρη μαύρη με μελάσα
  • 50 γρ. μέλι
  • 1 γρ. βανίλια εκχύλισμα
  • 40 γρ. γάλα ΖΩΗΣ 3,7% 
  • 20 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 5% 
  • 75 γρ. αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπημένα
  • 120 γρ. σμέουρα, κατεψυγμένα
  • 120 γρ. στρεζέλ, χοντροτριμμένο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

  • ΑΛΕΥΡΙ
  • ΑΥΓΑ
  • ΓΙΑΟΥΡΤΙ
  • ΣΜΕΟΥΡΑ
  • ΑΛΑΤΙ
  • ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
  • ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ (baking powder)
  • ΜΠΕΪΚΙΝ ΣΟΔΑ (baking soda)
  • ΜΕΛΙ
  • ΒΑΝΙΛΙΑ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την μπέικιν σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τα δύο είδη ζάχαρης, το μέλι, τη βανίλια και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, για περίπου 5 λεπτά. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, με μία μαρίζ κατεβάζουμε το υλικό που έχει κολλήσει στα τοιχώματα του κάδου, ξανά θέτουμε το μίξερ σε λειτουργία, σε μέτρια ταχύτητα, ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, το γιαούρτι  και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Ρίχνουμε τα αυγά και μόλις ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε σε δόσεις το μείγμα με το αλεύρι, φροντίζοντας πριν ρίξουμε κάθε δόση να έχει ομογενοποιηθεί η προηγούμενη.
  • Σταματάμε το μίξερ και μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • Τοποθετούμε σε μεταλλική φόρμα για μάφινς 6 ειδικά χαρτάκια ζαχαροπλαστικής για μάφινς.
  • Κόβουμε τη μύτη της σακούλας και βάζουμε 60 γρ. από το μείγμα στη βάση από κάθε χαρτάκι, τοποθετούμε από πάνω 10 γρ. σμέουρο, προσθέτουμε άλλα 60 γρ. μείγμα και τελειώνουμε με 10 γρ. σμέουρο και 20 γρ. στρεζέλ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160 °C για 35 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε εάν έχουν ψηθεί βυθίζοντας μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο τους και αυτή να βγαίνει καθαρή με πολύ μικρή υγρασία επάνω της.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Who is Who

 
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.

Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.

Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ