Με κορωνοϊό η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας, μετά την κηδεία της Ελισάβετ - Η 82χρονη είναι πλέον η μακροβιότερη μονάρχης

Η ανακοίνωση του παλατιού

θετική στο κορωνοϊό διαγνώστηκε η βασίλισσα Μαργαρίτα (Margrethe) της Δανίας, η οποία ήταν παρούσα στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, τη Δευτέρα στο Λονδίνο.

Η 82χρονη μονάρχης είναι πλήρως εμβολιασμένη, ενώ η ίδια είχε μολυνθεί ξανά τον περασμένο Φεβρουάριο. Η μονάρχης βρέθηκε θετική χθες το βράδυ, ανακοίνωσε το παλάτι σε δελτίο τύπου.

«Οι δραστηριότητες της βασίλισσας αυτή την εβδομάδα ακυρώθηκαν», ανέφερε το παλάτι, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της.

Μετά και τον θάνατο της Ελισάβετ η Μαργαρίτα, η οποία ανέβηκε στον θρόνο στις 14 Ιανουαρίου 1972  είναι πλέον η μόνη βασίλισσα της Ευρώπης και η μακροβιότερη μονάρχης της ηπείρου.

Επίσης πλέον είναι η μοναδική βασίλισσα με χρέη ανώτατου άρχοντα με την ίδια να γιορτάζει φέτος τα 50 της χρόνια στον θρόνο. 

Σημειώνεται ότι στην κηδεία της Ελισάβετ η 82χρονη συνοδευόταν από τον μεγάλο της γιο και διάδοχό της τον 54χρονο πρίγκιπα Φρέντερικ.

Δείτε επίσης:

 

 

Η Μαργαρίτα ήταν από τους πρώτους royals που πήγαν το πρωί στο Αββαείο του Ουέστμινστερ για να αποτίσουν φόρο τιμής στην Ελισάβετ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @mariecgreekroyalfamily

Παράλληλα την είδαμε στο τελευταίο «αντίο» μαζί με τον γιο του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου, Παύλο, την σύζυγο του Μαρί Σαντάλ και την μητέρα του Άννα Μαρία, η οποία άλλωστε είναι μία από τις δύο αδελφές της βασίλισσας Μαργαρίτας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ