Κ. Μητσοτάκης: Εγκάρδια συνομιλία με Μπάιντεν, ούτε βλέμμα με Ερντογάν – H ελληνική απάντηση στα τουρκικά fake news 

Τι θα πει ο πρωθυπουργός από το βήμα του ΟΗΕ 

 

Την Παρασκευή από το ίδιο βήμα, αυτό του ΟΗΕ, αναμένεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να δώσει απάντηση στο εξωφρενικό παραλήρημα του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δείχνοντας fake φωτογραφίες από πνιγμούς βρεφών μεταναστών στον Έβρο, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Η ρητορική όξυνσης της Τουρκίας έχει ξεφύγει των ορίων, με την ελληνική κυβέρνηση από την πλευρά της να τηρεί στάση ψυχραιμίας. Ο κ. Μητσοτάκης στην αυριανή του ομιλία αναμένεται να καταγγείλει τη συμπεριφορά της Άγκυρας, όπως το ίδιο άλλωστε κάνει και κατά τις ποικίλες συναντήσεις και επαφές που έχει στη Νέα Υόρκη, τονίζοντας ότι η γειτονική χώρα τορπιλίζει διαρκώς το κλίμα, με συνεχείς προκλήσεις στα λόγια και στην πράξη.

Εν μέσω τόσο τεταμένων σχέσεων, ο κ. Μητσοτάκης δεν αντάλλαξε ούτε βλέμμα με τον Τούρκο πρόεδρο, όταν παραβρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στη δεξίωση που παρέθεσε ο Τζο Μπάιντεν προς τιμήν των ξένων ηγετών που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχουν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Αν και ήταν για αρκετή ώρα στον ίδιο χώρο, ο ένας απέφευγε τον άλλον, στάση που επισφραγίζει τη βαριά ατμόσφαιρα που επικρατεί ανάμεσα στην Αθήνα και στην Άγκυρα.

Από την άλλη, ο κ. Μητσοτάκης είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο οποίος θυμήθηκε λεπτομέρειες της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο. Ο πρωθυπουργός είχε επίσης συνομιλία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η ενεργειακή κρίση, καθώς οι δυο ηγέτες μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες. Αναφέρθηκαν επίσης στην πρόσφατη επίσκεψη του κ. Μισέλ στη Σαουδική Αραβία τη 13η Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ