«Τελευταίο αντίο» της βασιλικής οικογένειας στην Ελισάβετ: Η αδημοσίευτη φωτογραφία & ο στίχος του Σαίξπηρ 

«May flights of Angels sing thee to thy rest»

Για να θρηνήσει ιδιωτικά την απώλεια της μητέρας του, ο βασιλιάς Κάρολος ταξίδεψε αεροπορικώς στη Σκωτία, στο κτήμα Μπαλμόραλ, 12 ημέρες μετά τον θάνατό της.

Ο βασιλιάς Κάρολος αναχώρησε από τη RAF Northolt με το ιδιωτικό αεροσκάφος που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ και προσγειώθηκε στο Αμπερντίν το μεσημέρι της Τρίτης, με την Καμίλα. Λίγο νωρίτερα, κυκλοφόρησε μια άγνωστη φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ να κάνει πεζοπορία στο Μπαλμόραλ το 1971. Στη Σκωτία, κατά ομολογία συγγενών, φίλων και συνεργατών η Βασίλισσα ήταν πάντα πιο ευτυχισμένη από οπουδήποτε αλλού. Και σε αυτό το αγαπημένο για εκείνη μέρος, άφησε και την τελευταία τη πνοή.

 

 

Η ανάρτηση συνοδεύεται από έναν στίχο από τον Άμλετ του Σαίξπηρ την οποία μνημόνευσε ο βασιλιάς Κάρολος στο κλείσιμο της ομιλίας του όταν απευθύνθηκε στο έθνος για πρώτη φορά ως Βασιλιάς: «May flights of Angels sing thee to thy rest». Στη μνήμη Αυτής Μεγαλειότητας της Βασίλισσας. 1926-2022. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κάρολος θα μείνει στο Birkhall, το σπίτι του στο κτήμα Μπαλμόραλ στο Aberdeenshire, το οποίο απέχει περίπου επτά μίλια από το κεντρικό κάστρο. Κληρονόμησε το Birkhall από την βασιλομήτορα μετά τον θάνατό της το 2002.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ