Το μελαγχολικό show του Richard Quinn: Έκλεισε την LFW με μία κολεξιόν αφιερωμένη στην βασίλισσα Ελισάβετ (φωτό & βίντεο)

Η μονάρχης είχε βρεθεί πριν κάποια χρόνια στην πρώτη σειρά της πρώτης του επίδειξης μόδας

Το βράδυ της Τρίτης, ο Richard Quinn έκλεισε την εβδομάδα μόδας του Λονδίνου με μια μελαγχολική νότα.

Το 2018 η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β' κάθισε στο front row (στο δικό της ειδικό μπλε μαξιλάρι) της πρώτης του επίδειξης, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η συλλογή του για την άνοιξη/καλοκαίρι 2023 ήταν αφιερωμένη στην μονάρχη, με τον ίδιο να λέει ότι η μονάρχης «τον άγγιξε, ανάμεσα σε τόσα άλλα με τη χάρη και την καλοσύνη της».


Καθώς έπαιζε το θλιβερό κομμάτι «Song to the Siren» του This Mortal Coil, μοντέλα ντυμένα στα μαύρα – άλλα με δαντελένια πέπλα μέχρι το πάτωμα, άλλα με καλύμματα προσώπου και τιάρες με χάντρες – περπατούσαν αργά στον κυκλικό διάδρομο.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες πατώντας το βελάκι στα δεξιά

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oz ? (@couturelamoda)

Όπως αναφέρει ο Telegraph στη μέση είχε τοποθετηθεί ένα installation με εκατοντάδες κάμερες που έπαιζαν πλάνα αρχείου της βασίλισσας.

Μετά την είδηση του θανάτου της μονάρχη ο σχεδιαστής μόδας είπε ότι έκανε μια παύση πριν κάνει μια περιστροφή 360° για την υπάρχουσα συλλογή. Αυτός και η ομάδα του δημιούργησαν  23 εναρκτήριες πένθιμες εμφανίσεις σε μόλις 10 ημέρες, δουλεύοντας όλη τη νύχτα και ράβοντας παρακολουθώντας την κηδεία.

Η έμπνευση ήρθε από εικόνες, όπως αυτές της βασίλισσας Βικτώριας - η οποία φορούσε μαύρα για το μισό της ζωής της (μετά τον θάνατο του συζύγου της πρίγκιπα Αλβέρτου) - αλλά και από την ίδια την Ελισάβετ και την αδελφή της πριγκίπισσα Μαργαρίτα, οι οποίες φορούσαν βέλο στην  κηδεία του πατέρα τους το 1952.

Με υλικά που προμηθεύτηκε από τοπικά καταστήματα, κοντά στο στούντιο του στο Peckham, στο νότιο Λονδίνο, ο Quinn εξερεύνησε νέα υφάσματα, σιλουέτες και τεχνικές.

Αν και ο Quinn δημιούργησε την ομώνυμη εταιρεία του μόλις το 2016, συνεχίζει να κερδίζει έδαφος στον διεθνή κόσμο της μόδας. Η εμφάνιση της Ελισάβετ στο show του το 2018, όπου αργότερα του χάρισε το βραβείο Queen Elizabeth II για το βρετανικό σχέδιο, εκτόξευσε την φήμη του. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ