Ρωσία: Ξεπούλησαν… τα εισιτήρια για το εξωτερικό μετά το διάγγελμα Πούτιν - Η μερική επιστράτευση τρόμαξε τους Ρώσους

Η Λετονία δεν θα δεχτεί όσους εγκαταλείπουν τη χώρα

Όπου φύγει – φύγει οι Ρώσοι μετά το διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν. Από την στιγμή που ο Ρώσος Πρόεδρος, διέταξε την άμεση επιστράτευση 300.000 εφέδρων, τα εισιτήρια σε πτήσεις απλής μετάβασης από τη Ρωσία, χωρίς επιστροφή, εξαντλήθηκαν.

Σύμφωνα με το Reuters, η ανακοίνωση του Πούτιν, που έγινε σε τηλεοπτικό διάγγελμα νωρίς το πρωί, προκάλεσε φόβους ότι σε ορισμένους άνδρες που είναι σε ηλικία μάχης δεν θα επιτραπεί να φύγουν από τη Ρωσία. Ο Σεργκέι Σοϊγκού. Ρώσος υπουργός Άμυνας, δήλωσε ότι η επιστράτευση θα περιοριστεί σε όσους έχουν εμπειρία ως επαγγελματίες στρατιώτες και ότι δεν θα κληθούν φοιτητές και όσοι έχουν υπηρετήσει μόνον ως κληρωτοί. Παρ' όλα αυτά, τα στοιχεία της Google Trends έδειξαν μια αύξηση στις αναζητήσεις για την Aviasales, η οποία είναι η πιο δημοφιλής ιστοσελίδα της Ρωσίας για την αγορά αεροπορικών εισιτηρίων, σημειώνει το Reuters.

Credits: Twitter

Οι απευθείας πτήσεις από τη Μόσχα προς την Κωνσταντινούπολη αλλά και προς το Ερεβάν στην Αρμενία -δύο προορισμοί που επιτρέπουν στους Ρώσους να εισέλθουν χωρίς βίζα- ήταν sold out την Τετάρτη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Aviasales. Κάποια δρομολόγια με ενδιάμεσο σταθμό, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από τη Μόσχα προς την Τιφλίδα, δεν ήταν επίσης διαθέσιμα, ενώ οι φθηνότερες πτήσεις από την πρωτεύουσα προς το Ντουμπάι κόστιζαν πάνω από 300.000 ρούβλια (5.000 δολάρια), περίπου πέντε φορές τον μέσο μηνιαίο μισθό (1 δολάριο = 60,9500 ρούβλια).

Το Reuters αναφέρει ότι η Λετονία, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία συνορεύει με τη Ρωσία, δήλωσε ότι δεν θα προσφέρει καταφύγιο σε Ρώσους που διαφεύγουν από την επιστράτευση που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας, Έντγκαρς Ρίνκεβιτς, έκανε την ανακοίνωση αυτή με tweet την Τετάρτη, επικαλούμενος ανησυχίες για την ασφάλεια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ