Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Τι είναι αυτό που μας κάνει να αγαπάμε τόσο πολύ τα κατοικίδια ζώα και να τα έχουμε σαν παιδιά μας;

 Η χαρά, το γέλιο και η ψυχαγωγία διαρκούν 24 ώρες!

Πολύ σπάνια θα ακούσουμε κάποιον να λέει ότι δεν συμπαθεί τα ζώα.

Μάλιστα οι περισσότεροι που έχουν καταφέρει να έχουν ένα κατοικίδιο, το αντιμετωπίζουν σαν ισότιμο μέλος της οικογένειάς τους. Τελικά τί είναι αυτό που μας κάνει να αγαπάμε τόσο πολύ τα κατοικίδια ζώα και να τα έχουμε σαν παιδιά μας;

1. Ανακούφιση από το άγχος

Εάν αισθάνεσαι άγχος και θες να χαλαρώσεις, τότε τα κατοικίδια είναι η ιδανική λύση. Οι αγκαλιές στον καναπέ, η αλληλεπίδραση και το παιχνίδι με το κατοικίδιό σου, μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στη μείωση του άγχους και να σε κρατήσουν ήρεμη και συγκεντρωμένη. Έρευνες μάλιστα έχουν δείξει, ότι οι άνθρωποι που έχουν ζώα, έχουν έως και 35% λιγότερο στρες. Απλά κοιτάζοντας την ξεγνοιασιά, την αγάπη που δίνουν, και την αθωότητά τους, ηρεμείς. Είναι απίστευτο πως απλά παίρνοντας αγκαλιά το ζωάκι σου, ακόμα και χωρίς να μην κάνεις τίποτα, χαλαρώνεις και γαληνεύεις αμέσως.

2. Οι τέλειοι φίλοι άσκησης

Πολλές φορές μπορεί να είχες σκεφτεί να ξεκινήσεις περπάτημα ή τρέξιμο, αλλά έλεγες, πού να πηγαίνω μόνη μου γύρω-γύρω στους δρόμους. Κι όμως, η καθημερινή βόλτα με το κατοικίδιο δεν είναι απλά μία αναγκαστική έξοδος. Συνειδητοποιείς πολύ γρήγορα, ότι ουσιαστικά πρόκειται για γυμναστική παρέα με το φιλαράκι σου και δεν νιώθεις μόνη. Όπως επίσης, σίγουρα είναι ένας τρόπος γυμναστικής που δεν είναι ποτέ βαρετός.

3. Ψυχαγωγία

Έχεις συνειδητοποιήσει πως το διαδίκτυο είναι γεμάτο από βιντεάκια και εικόνες ζώων; Γιατί άραγε; Γιατί με τις γκάφες και τις σκανταλιές τους, είναι η απόλυτη ψυχαγωγία. Σε κάνουν να γελάς με την ψυχή σου. Πόσο μάλλον όταν έχεις ένα τέτοιο ζωάκι μέσα στο σπίτι σου. Η χαρά, το γέλιο και η ψυχαγωγία διαρκούν 24 ώρες. Από το πώς θα πηδάνε στον αέρα από ευτυχία όταν σε βλέπουν να επιστρέφεις σπίτι, μέχρι την πιο περίεργη στάση όταν κοιμούνται, γεμίζουν την ψυχή σου με χαρά, γράφει η Μαρία Μαρκουλιδάκη στο tsemperlidou.gr.

4. Αγάπη άνευ όρων

Και πες μου, αλήθεια πώς είναι δυνατόν να μην αγαπήσεις ένα τέτοιο πλάσμα άνευ όρων; Τα ζώα δεν θα κοιτάξουν ποτέ την εξωτερική σου εμφάνιση, δεν θα σε παρεξηγήσουν ποτέ όταν είσαι κακόκεφος. Δεν θα κοιτάξουν μόνο το συμφέρον τους, ούτε θα βάλουν πρώτα τον εαυτό τους. Ένα κατοικίδιο έχει πάνω από όλα εσένα. Δεν θα σε προδώσει, θα σε αγαπήσει παραπάνω και από τον εαυτό του, πιο πολύ από ό,τι και ένας άνθρωπος. Ξέρεις πάντα ότι η έκφραση των συναισθημάτων του και η λατρεία που σου δείχνει είναι πραγματική και αγνή και δεν θα αμφιβάλλεις ποτέ για αυτό, σε αντίθεση με τους ανθρώπους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ