Μάθιου Μακόναχι: Με βίασε ένας άνδρας στα 15 μου - «Δεν θα φοβάμαι όμως τις σχέσεις, επειδή η πρώτη μου εμπειρία ήταν τόσο τρομαχτική» 

Κρατά ακόμη καθαρά στο μυαλό του τις διδαχές των γονιών του, για το τι είναι υγιής σχέση

 

 

 

Ο Μάθιου Μακόναχι σοκάρει και εντυπωσιάζει σε ισόποσες δόσεις τους θαυμαστές του με όσα αποκαλύπτει για το παρελθόν του και τις σκέψεις του γύρω από τα τραύματά του. Ο αγαπημένος Αμερικανός ηθοποιός έχει αποκαλύψει τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε στα 18 του χρόνια, αλλά και τον εκβιασμό που τον οδήγησε να αποκτήσει την πρώτη του ερωτική εμπειρία σε ηλικία μόλις 15 ετών.

 

Σε νέα του συνέντευξη στο podcast της Amanda de Cadenet «The Conversation: About the Men», ο Μάθιου Μακόναχι μίλησε ωστόσο με περισσότερες λεπτομέρειες για τη στιγμή που ένας άνδρας του έδωσε ναρκωτικά και τον κακοποίησε σεξουαλικά, όταν εκείνος ήταν 18 ετών, ένα περιστατικό που περιλαμβάνεται και στο βιβλίο του με τίτλο «Greenlights».

 

 

 

Όπως γράφει η ιστοσελίδα etonline. com μιλώντας σχετικά είπε ότι γνώριζε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και στις δύο περιπτώσεις βασιζόμενος στην καθοδήγηση που είχε λάβει από τους γονείς του. Μιλώντας στην de Cadenet, θυμήθηκε την πρώτη φορά που έμαθε για τη συναίνεση και τι του δίδαξε ο πατέρας του για το σεξ και τη σεξουαλική οικειότητα. «Λοιπόν, με είχαν καθοδηγήσει οι γονείς μου σχετικά με το σεβασμό σε μια γυναίκα, τον σεβασμό στη σχέση, τον σεβασμό της σεξουαλικής οικειότητας, τον σεβασμό του χώρου», είπε ο ηθοποιός.

 

«Ο μπαμπάς μου είχε πάντα αυτό το πράγμα όταν μας μάθαινε για τα πουλάκια και τις μέλισσες, και μου είπε "Έχεις φτάσει σε αυτή την ηλικία που φιλάς;" και είπα, «Ναι, κύριε». Και μου λέει "Λοιπόν, θα πάει πιο μακριά από αυτό μια μέρα. Πιθανότατα θα φτάσει εκεί που θα έρθετε σε επαφή και θα υπάρχει το στήθος, και "κάτω από τη ζώνη." Και μου λέει «Θα συμβεί και σε σένα». Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως, «Γιε μου, ως το αρσενικό στην κατάσταση»- μου είπε μιλώντας μου για μια ετεροφυλοφιλική σχέση- «Αν νιώσεις ποτέ ότι το κορίτσι, το θηλυκό, διστάζει, να σταματήσεις». Είπε επίσης, ότι τον συμβούλεψε πως σε περίπτωση που ένα κορίτσι θέλει να σταματήσει και να φύγει τότε να περιμένει την επόμενη φορά.

 

 

 

Ο Μακόναχι πρόσθεσε ακόμα πως χάρη σε μαθήματα όπως αυτά, ήταν πολύ ξεκάθαρος για το τι είναι μια υγιής σεξουαλική σχέση και τι όχι, και ένιωσε αμέσως ότι το να τον εκβιάσουν για να κάνει σεξ στα 15 του δεν ήταν καθόλου σωστό. Όσον αφορά την κακοποίηση του τρία χρόνια αργότερα είπε ότι αρχικά δεν τα συνέδεσε και ότι τελικά δεν έκανε κάποια θεραπεία για να αντιμετωπίσει αυτά τα τραύματα επειδή πάντα είχε πολλούς ανθρώπους στη ζωή του που τον βοήθησαν να το ξεπεράσει. «Είχα πολύ καλούς φίλους. Είχα καλούς μέντορες. Είχα ηλικιωμένους άντρες, ηλικιωμένες γυναίκες, παντρεμένα ζευγάρια», είπε χαρακτηριστικά και παραδέχτηκε ότι «ποτέ δεν σταμάτησα να πιστεύω στα πράγματα που μου δίδασκαν η μαμά και ο μπαμπάς μου». «Δεν θα φοβάμαι τις σχέσεις γιατί η πρώτη μου εμπειρία ήταν ο εκβιασμός. Οχι όχι. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Δεν θα το αφήσω να με νικήσει» κατέληξε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ