Ελένη Πετρουλάκη: Μπήκα στην εμμηνόπαυση πριν 4 χρόνια! Πέρασα από όλα τα συμπτώματα ….εφιδρώσεις, εξάψεις, πρηξίματα, φουσκώματα… αλλά ….

Πιο εντυπωσιακή και σέξι από ποτέ στα 51 της χρόνια, η γυμνάστρια...

Ποιος είπε ότι στα 51 της, μία γυναίκα, δεν μπορεί να είναι σέξι;  Η γυμνάστρια Ελένη Πετρουλάκη, αποδομεί τις στερεοτυπικές αντιλήψεις περί ηλικιακών ορίων και αποδεικνύει περίτρανα ότι μία γυναίκα σε αυτή την ηλικία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απολύτως από κάποια νεότερη.

 

 

Η ίδια μπήκε σε mood αποκαλύψεων και θέλησε να μιλήσει ανοιχτά για το θέμα της εμμηνόπαυσης. Ένα θέμα που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες. 

Συγκκριμένα, η μητέρα τεσσάρων κοριτσιών έγραψε στο Instagram: ''Μπήκα στην εμμηνόπαυση ,θα πάρω κιλά; Μια ερώτηση που μου κάνουν ΟΛΕΣ οι γυναίκες που αισθάνονται τα πρώτα συμπτώματα !

 

 

Οι ορμονικές αλλαγές όπως συμβαίνει σε όλες τις χρονικές περιόδους, έτσι και στην εμμηνόπαυση μπορούν να προκαλέσουν αύξηση του σωματικού βάρους.

Εάν ομως ακολουθησουμε μια ισορροπημένη διατροφή και εντάξουμε ένα πρόγραμμα άσκησης δεν θα έχουμε αλλαγές στο βάρος μας και θα αισθανόμαστε καλά ψυχολογικά ! Εγώ μπήκα στην εμμηνόπαυση ακριβώς πριν 4 χρόνια !

 

 

Πέρασα από όλα αυτά τα συμπτώματα ….εφιδρώσεις , εξάψεις ,πρηξίματα , φουσκώματα …αλλα ευτυχώς κατάφερα να παραμείνω δυνατή και να μην πέσω ψυχολογικά γιατί και ήξερα τι πρέπει να κάνω ( διατροφή -ασκηση ) αλλα και γιατί είχα πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι δεν ήθελα να πάρω ουτε ορμόνες ούτε αντικαταθλιπτικά (ούτε τίποτα από όλα όσα άκουγα κατά καιρούς να παίρνουν άλλες γυναίκες και να αυξάνεται το βάρος χωρίς να το καταλάβουν ) και πάντα σκεφτόμουν ότι είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό για κάθε γυναίκα στον πλανήτη γη! Ακόμα μια ορμονική αλλαγή όπως η εφηβεία και η εγκυμοσύνη!

Τι να κάνουμε ; Να παραδώσουμε τα όπλα ;; Όχι δεν θα σας αφήσω ! Έχω πάρει master πλέον'', 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ