Κηδεία Βασίλισσας Ελισάβετ: Τα δάκρυα ενός βασιλιά για την αγαπημένη του μητέρα - Ο Κάρολος λυγίζει μπροστά από το φέρετρο (φωτό - βίντεο)

Η υφήλιος αποχαιρετά τη βασίλισσα Ελισάβετ....

Ένας δακρυσμένος βασιλιάς Κάρολος Γ' και η θλιμμένη οικογένειά του περιέβαλαν το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ στην κρατική κηδεία της στο Αβαείο του Ουέστμινστερ. 

Ηγέτες και μέλη βασιλικών οικογενειών από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Λονδίνο για να αποτίσουν το ύστατο χαίρε στη βασίλισσα, τη μακροβιότερη μονάρχη της Βρετανίας που κέρδισε τον σεβασμό όλου του κόσμου κατά την 70χρονη βασιλεία της.

 

 

Η Αυτού Μεγαλειότητα έκανε το τελευταίο και πιο θλιβερό ταξίδι της από το Westminster Hall στην εκκλησία όπου παντρεύτηκε και στέφθηκε. 

Το φέρετρό της τοποθετήθηκε κοντά στον βωμό με το στέμμα, τη σφαίρα και το σκήπτρο της στην κορυφή του, περιτριγυρισμένο από λουλούδια που επέλεξε ο βασιλιάς από κήπους που η ίδια αγαπούσε, σύμφωνα με την Daily Mail.

Μια κάρτα μέσα στα λουλούδια πάνω από το φέρετρο έγραφε : ''Mε αγάπη και αφοσίωση. Charles R. "

Στους 2.000 προσκεκλημένους περιλαμβάνονται περίπου 500 ηγέτες και μέλη βασιλικών οικογενειών από τον όλο τον κόσμο, όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ηγέτες από τη Γαλλία, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Κίνα και το Πακιστάν.

Ο αρχιεπίσκοπος του Κάντερμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι, επικεφαλής της αγγλικανικής εκκλησίας, απέτισε φόρο τιμής στην εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ Β’ στη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας.

«Σε γνωστή της ομιλία, την οποία εκφώνησε με την ευκαιρία των 21ων γενεθλίων της, η εκλιπούσα Αυτής Μεγαλειότητα είχε δηλώσει ότι όλη της η ζωή θα είναι αφιερωμένη στην υπηρεσία του έθνους και της Κοινοπολιτείας. Σπάνια έχει τηρηθεί σε τέτοιο βαθμό μια υπόσχεση», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος.

Πλήθη ανθρώπων είχαν συγκεντρωθεί στο Λονδίνο από όλη τη Βρετανία και το εξωτερικό για να αποτίσουν φόρο τιμής στη βασίλισσα, με ορισμένους να σκαρφαλώνουν σε κολώνες φωτισμού προκειμένου να δουν τη βασιλική πομπή --μια από τις μεγαλύτερες αυτού του είδους στη σύγχρονη Ιστορία στη βρετανική πρωτεύουσα.

Εκατομμύρια περισσότεροι παρακολουθούν την κηδεία της Ελισάβετ από την τηλεόραση στα σπίτια τους καθώς για σήμερα στη χώρα έχει κηρυχθεί επίσημη αργία. Είναι η πρώτη φορά που κηδεία Βρετανού μονάρχη μεταδίδεται τηλεοπτικά.

Μετά το πέρας της νεκρώσιμης ακολουθίας, τηρήθηκε σιγή δύο λεπτών στη μνήμη της βασίλισσας Ελισσάβετ Β' στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο, όπως και σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

 

Η σορός της βασίλισσας θα μεταφερθεί στη συνέχεια στην αψίδα του Ουέλινγκτον, διασχίζοντας το κεντρικό Λονδίνο και περνώντας από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας εμφανώς συγκινημένα στη διάρκεια της κηδείας της Ελισάβετ

Οι κοντινότεροι συγγενείς της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ -με πρόσωπα χλωμά και σοβαρά-- ακολούθησαν το φέρετρό της προς το Αβαείο του Ουέστμινστερ όπου πραγματοποιήθηκε η κηδεία της, με μια προσεκτικά χορογραφημένη πομπή.

Ο γιος της Ελισάβετ, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, και τα τρία μικρότερα αδέλφια του - Άννα, Άντριου και Έντουαρτ-στέκονταν πρώτοι στη σειρά πίσω από τον κιλλίβαντα πάνω στον οποίο είχε τοποθετηθεί το φέρετρο της εκλιπούσας βασίλισσας, τον οποίο έσυρε άγημα 142 ναυτών, για να μεταφερθεί από το Ουέστμινστερ Χολ στο Αβαείο.

Πίσω τους βρίσκονταν τα παιδιά του Καρόλου, οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι, και άλλα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ο Κάρολος και ο Ουίλιαμ έφτασαν με το ίδιο αυτοκίνητο στο Ουέστμινστερ Χολ, όπου έγιναν δεκτοί με επευφημίες και χειροκροτήματα από το συγκεντρωμένο πλήθος που είχε σπεύσει για να παρακολουθήσει την τελετή.

Από τη στιγμή που εμφανίστηκε το φέρετρο της βασίλισσας, το οποίο κρατούσε οκταμελές άγημα, όλοι σιώπησαν και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ακολούθησαν το φέρετρο υπό τον ήχο γκάιντας και πένθιμης καμπάνας.

Ο Κάρολος, η Άννα, ο Έντουαρντ και ο Ουίλιαμ, με στρατιωτικές στολές, χαιρέτισαν στρατιωτικά την ώρα που το φέρετρο σηκώθηκε από τον κιλλίβαντα μπροστά από το Αβαείο.

Ο Άντριου και ο Χάρι, ως μη εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας, φορούσαν κοστούμι και δεν χαιρέτισαν στρατιωτικά, παρά το γεγονός ότι και οι δύο έχουν υπηρετήσει σε ζώνες πολέμου στο παρελθόν, στα νησιά Φόκλαντ και τον Αφγανιστάν αντίστοιχα, αναφέρει το ΑΠΕ. 

Φωτό από ΑΠΕ/EPA

Ο Κάρολος φαινόταν συντετριμμένος και εξαντλημένος την ώρα που το φέρετρο μεταφερόταν μέσα στο Αβαείο για να ξεκινήσει η νεκρώσιμη ακολουθία.

Στο εσωτερικό περίμενε η Καμίλα, η βασιλική σύζυγος, καθώς και η σύζυγος του Ουίλιαμ, Κέιτ, μαζί με δύο από τα παιδιά τους, τον Τζορτζ, 9 ετών, και τη Σάρλοτ, 7 ετών, όπως και η σύζυγος του Χάρι, Μέγκαν.

Τα μέλη της βασιλικής οικογένεια ακολούθησαν το φέρετρο ως το βάθρο όπου τοποθετήθηκε.

Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ είχαν τα παιδιά τους ανάμεσά τους καθώς περπατούσαν και τα κρατούσαν από τον ώμο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ