Μουσείο συναισθημάτων στην Αθήνα

«Ταξίδια στον κόσμο των παραμυθιών και των συναισθημάτων» (για παιδιά 4-6 ετών)Το Μουσείο Συναισθημάτων πραγματοποιεί το ετήσιο παιδικό εργαστήριο «Ταξίδια στον κόσμο των παραμυθιών και των συναισθημάτων» για παιδιά 4-6 χρονών βασισμένο στην ανεκτίμητη αξία που έχουν τα παραμύθια για τη συναισθηματική καλλιέργεια των μικρών παιδιών.

ΕΤΗΣΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 2012-2013

«Ταξίδια στον κόσμο των παραμυθιών και των συναισθημάτων» (4-6 ετών)

Το Μουσείο Συναισθημάτων πραγματοποιεί το ετήσιο παιδικό εργαστήριο «Ταξίδια στον κόσμο των παραμυθιών και των συναισθημάτων» για παιδιά 4-6 χρονών βασισμένο στην ανεκτίμητη αξία που έχουν τα παραμύθια για τη συναισθηματική καλλιέργεια των μικρών παιδιών.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά να φτιάξουν τα δικά τους παραμύθια και μέσα στον ασφαλή κόσμο των παραμυθιών τους να επεξεργαστούν δημιουργικά τα συναισθήματα.

Πιο συγκεκριμένα τα παιδιά στη διάρκεια της χρονιάς θα έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν τα δικά τους παραμύθια, να τα ζωγραφίσουν, να τα δραματοποιήσουν μέσα από παιχνίδια ρόλων και εκφραστικής κίνησης και ταυτόχρονα να κοινωνικοποιηθούν συμμετέχοντας σε μια δημιουργική ομάδα.

  • Ημέρες και ώρες εργαστηρίου: κάθε δεύτερο Σάββατο 10:00 - 11:30
  • Ημερομηνίες: 20 Οκτωβρίου, 3 και 24 Νοεμβρίου, 1 και 15 Δεκεμβρίου, 12 και 26 Ιανουαρίου, 9 και 23 Φεβρουαρίου, 9 και 23 Μαρτίου, 13 και 27 Απριλίου, 11 Μαΐου.
  • Διάρκεια εργαστηρίου: από 20 Οκτωβρίου έως 11 Μαΐου, σύνολο 21 ώρες
  • Μέγιστος αριθμός παιδιών στην ομάδα: έως 10 παιδιά
  • Κόστος συμμετοχής για όλη τη χρονιά: 240 ευρώ /30 ευρώ το μήνα

«Ταξίδια στον κόσμο της μυθοπλασίας και της μυθολογίας» (7-10 ετών)

Το Μουσείο Συναισθημάτων πραγματοποιεί ετήσιο παιδικό εργαστήριο μυθοπλασίας με θέματα από τον κόσμο της μυθολογίας για παιδιά 7 έως 10 χρονών.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να αναπτύξουν τα παιδιά την ικανότητα να δημιουργούν τις δικές τους ιστορίες, να γνωρίσουν την ελληνική μυθολογία και να αντλήσουν γνώση από τα μαθήματα ζωής που προσφέρουν οι μύθοι της.

 Κάθε φορά που τα παιδιά φτιάχνουνε μια ιστορία αναπτύσσουνε τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους ενώ ταυτόχρονα επεξεργάζονται τον εσωτερικό τους κόσμο, δίνοντας τις δικές τους φανταστικές λύσεις σε θέματα που τα απασχολούν από την καθημερινή τους ζωή. Επιπλέον η μυθοπλασία αποτελεί μια πολύ δημιουργική μορφή έκφρασης συναισθημάτων, δυσκολιών και προβληματισμών για τη ζωή και τον κόσμο γύρω μας.

Τα παιδιά κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν, να εικονογραφήσουν και να δραματοποιήσουν τις δικές τους μοναδικές ιστορίες, να διδαχθούν από τους μύθους της ελληνικής μυθολογίας, να τους παίξουν θεατρικά και με τις δικές τους ιδέες να τους μεταφέρουν στη σημερινή πραγματικότητα,να αναπτύξουν τη δημιουργική συνεργασία στα πλαίσια μιας ομάδας,να αναπτύξουν την ικανότητα της μυθοπλασίας η οποία μπορεί να αποτελέσει τη βάση της συγγραφικής τέχνης και της τέχνης του παραμυθά.

  • Ημέρες και ώρες εργαστηρίου: Δυο Παρασκευές το μήνα, 6:00μ.μ. έως 7:30μ.μ.
  • Ημερομηνίες:19 Οκτωβρίου, 2 και 23 Νοεμβρίου, 7 και 21 Δεκεμβρίου, 11 και 25 Ιανουαρίου, 1 και 15 Φεβρουαρίου, 1, 15 Μαρτίου, 5 και 19 Απριλίου, 17 Μαΐου
  • Διάρκεια εργαστηρίου: από 19 Οκτωβρίου έως 17 Μαΐου, σύνολο 21 ώρες
  • Μέγιστος αριθμός παιδιών στην ομάδα: έως 10 παιδιά
  • Συμμετοχή: 240 ευρώ για όλο το χρόνο / 30 ευρώ το μήνα

ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ: ΚΑΡΑΤΖΑ 7, 11741 ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ | ΤΗΛ 210 9218329 | ΦΑΞ 210 9218329 | E-MAIL info[at]mce.gr



Πηγή: www.parents.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ