«Συντετριμμένος» μετά την αγρυπνία ο πρίγκιπας Χάρι: Τον άφησαν να βάλει την στολή, αλλά αφαίρεσαν τα αρχικά της γιαγιάς του (φωτό)

Ωστόσο ο θείος του τα κράτησε στην δική του στολή, παρά τα σκάνδαλα

Ο πρίγκιπας Χάρι φέρεται να είναι «συντετριμμένος» μετά την αγρυπνία γύρω από το φέρετρο της βασίλισσας, αφού αφαιρέθηκαν από τον ώμο της στρατιωτικής του στολής τα αρχικά «ER» (Elizabeth Regina) της γιαγιάς του.

Ο μικρότερος γιος του βασιλιά Καρόλου, αν και υπήρξε αξιωματικός του στρατού παραλίγο να μην φορέσει την στολή του στην αγρυπνία με τα ξαδέρφια του, αφού πλέον δεν θεωρείται ενεργό μέλος της βασιλικής οικογένειας και έτσι φορά πια πολιτικά ρούχα σε δημόσιες εκδηλώσεις.

UK PARLIAMENT/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λέγεται ωστόσο ότι ο πατέρας του επέτρεψε να βάλει την στολή, ενώ σημειώνεται ότι και ο θείος του πρίγκιπας Άντριου εμφανίστηκε με την στρατιωτική του ενδυμασία, παρά το γεγονός ότι μετά το σεξουαλικό σκάνδαλο στο οποίο ενεπλάκη, επίσης δεν θεωρείται ενεργό μέλος της οικογένειας.

Ο τελευταίος όμως είχε τη δυνατότητα να κρατήσει τα αρχικά της μητέρας του, κατά την αγρυπνία που έκαναν τα παιδιά της βασίλισσας το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο 38χρονος Δούκας του Σάσεξ, όπως αναφέρει η Daily Mail, σκέφτηκε να φορέσει κοστούμι για να αποφύγει την αμηχανία, όταν εκείνος και τα άλλα επτά εγγόνια της μονάρχη απέτισαν φόρο τιμής στη βασίλισσα, χθες.

UK PARLIAMENT/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με τους Sunday Times ο πρίγκιπας φέρεται να πληγώθηκε όταν κατάλαβε ότι είχαν αφαιρεθεί τα αρχικά της γιαγιάς του από τον ώμο του, κάτι που δεν έγινε για τον αδελφό του πρίγκιπα Ουίλιαμ, αλλά ούτε και για τον θείο του. 

Η απόγνωση του Χάρι είναι κατανοητό ότι επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό γύρω από το γεγονός ότι ο πρίγκιπας Άντριου, ο οποίος επίσης δεν «υπηρετεί» πλέον την βασιλική οικογένεια, είχε τα αρχικά στην δική του στολή.

Ο μικρότερος γιος της πριγκίπισσας Νταϊάνα  ήταν προσωπικός βοηθός της βασίλισσας (Personal Aide de Camp) και κατά συνέπεια στο παρελθόν φορούσε το cypher. Ωστόσο αυτό άλλαξε όταν παραιτήθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα και μετακόμισε μαζί με την σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ στις ΗΠΑ. 

Τα αρχικά «ER» φοριούνται παραδοσιακά μόνο από εκείνους που «υπηρετούν» τον μονάρχη, και έτσι η απουσία του cypher πιστεύεται έχει να κάνει περισσότερο με τους κανονισμούς, παρά ότι ήταν μια κίνηση κατά του πρίγκιπα Χάρι.  Ένας φίλος του είπε βέβαια στην εφημερίδα: «Είναι πληγωμένος. Το να αφαιρέθούν τα αρχικά της γιαγιάς του ήταν πολύ σκόπιμο».

UK PARLIAMENT/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αυτό έρχεται εν μέσω της επανένωσης του Χάρι με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ. Υπενθυμίζεται ότι από τότε που ο πρώτος έφυγε από τη Βρετανία, αλλά και μετά την συνέντευξη του με την Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα οι σχέσεις του με τον αδελφό του, είναι τεταμμένες.

Παρόλο που υπήρχε η ελπίδα ότι τώρα με την κηδεία της βασίλισσας θα ερχόντουσαν ξανά πιο κοντά, πηγές φέρεται να είπαν ότι δεν έχει υπάρξει «ουσιαστική προσέγγιση» μέχρι στιγμής, αναφέρει η Daily Mail.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ