6 αθηναϊκά μεζεδοπωλεία για τσιμπολόγημα - Από ψαράκια σε σύγκλινο Μάνης και νοστιμότατες πιτούλες

Η παρέα έχει μία ελαφριά… λιγούρα αλλά δεν θέλει κιόλας πλήρες γεύμα σε εστιατόριο με όλα τα παρελκόμενα. Αντίθετα, προτιμά να πιει ένα ποτό και να τσιμπολογήσει, ή απλώς να συνοδεύσει το κρασάκι της με νόστιμους μεζέδες.

Η παρέα έχει μία ελαφριά… λιγούρα αλλά δεν θέλει κιόλας πλήρες γεύμα σε εστιατόριο με όλα τα παρελκόμενα. Αντίθετα, προτιμά να πιει ένα ποτό και να τσιμπολογήσει, ή απλώς να συνοδεύσει το κρασάκι της με νόστιμους μεζέδες. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η απάντηση κρύβεται στα στέκια της πόλης που σερβίρουν μεζεδάκια ή μικρές μερίδες φαγητού και μας βοηθούν να τη βγάλουμε παρεΐστικα και οικονομικά. Όπως τα παρακάτω έξι μπαρ-μεζεδοπωλεία που έμαθαν στην Αθήνα… να τσιμπολογάει.



του Γιώργου Κόκουβα στο In2life.gr


*Barley Cargo  Κολοκοτρώνη 6, τηλ.: 210 3230445



Χαμηλά, ξύλινα τραπεζάκια, καθίσματα φτιαγμένα από «βιομηχανικά» καφάσια, ατμοσφαιρικός φωτισμός και εκατοντάδες διαφορετικές ετικέτες μπύρας είναι τα συστατικά ενός από τα πιο ωραία στέκια στην Κολοκοτρώνη. Το σημαντικότερο, όμως, είναι τα μεζεδάκια του: Αντί για μεγάλες ποικιλίες, όπως οι υπόλοιπες μπυραρίες, σερβίρει μικρά πιατάκια ελληνικής κουζίνας, από πατάτες φούρνου και μπιφτεκάκια μέχρι λουκάνικα από διάφορα μέρη της Ελλάδας και σπιτικούς κολοκυθοκεφτέδες. Οι τιμές ξεκινούν από τα 2€ για την μπύρα και κυμαίνονται στα 3-4€ για κάθε πιατάκι.

*Καπετάν Fishάει Εμμ. Μπενάκη 27-29, τηλ: 2103300035



Καινούρια άφιξη κάπου ανάμεσα στην Σόλωνος και την Ακαδημίας, επί της οδού Μπενάκη, ο Καπετάνιος προτείνει μια νέα ιδέα που δεν έχουμε συνηθίσει στα μέρη μας: Γρήγορη ψαροφαγία, που δεν αναλώνεται στο απλό βρετανικό fish and chips. Στους πάγκους και το βιομηχανικό σκηνικό του μαγαζιού, θα διαλέξετε από τα φρέσκα ψάρια της βιτρίνας, όπως τσιπούρα, λαβράκι ή σολομός (περίπου 8€ ανά μερίδα) ή και φρέσκα αφρόψαρα, γαύρο ή μαρίδα στο τηγάνι, (4€), ενώ για ακόμη πιο «fast fish food» θα επιλέξετε μια πρόταση που έρχεται κατευθείαν από την γέφυρα του Γαλατά: Σάντουιτς με φρέσκο φιλέτο από λαβράκι με μαρούλι, φρέσκο κρεμμύδι και σος ταρτάρ (4,5€). Θα τα απολαύσετε μαζί με οικονομικότατο κρασάκι (από 6€ για το μικρό μπουκάλι και από 9€ για το μεγάλο).

*By the glass Φιλελλήνων και Γεωργίου Σουρή 3, τηλ.: 210 3232560



Το πιο ατμοσφαιρικό wine bar του κέντρου βρίσκεται σε μια απρόσμενη τοποθεσία, στην μικρή στοά Ράλλη, μια ανάσα από το Σύνταγμα και την Πλάκα. Με φόντο τους ροζ τοίχους και το όμορφο αίθριό του, στο By the Glass θα επιλέξετε από περίπου ογδόντα ετικέτες ελληνικών κρασιών σε ποτήρια τριών μεγεθών για μεγαλύτερη ευελιξία σε ποσότητα και οικονομία. Το καλό με την φιλοσοφία του By the Glass είναι πως έχετε την δυνατότητα όχι μόνο να δοκιμάσετε περισσότερες της μίας ετικέτες, αλλά και να τις συνοδεύσετε χωρίς… τύψεις για τον κουμπαρά σας με τα ωραιότατα μεζεδάκια, που στοιχίζουν περί τα 5-6€ έκαστο. Εμείς δοκιμάσαμε τα εξαιρετικά ντακάκια με πέστο, τα φιλετίνια κοτόπουλου και τα μπιφτεκάκια με την σπιτική μουστάρδα και μείναμε με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο In2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ