38 ετών σήμερα ο πρίγκιπας Χάρι: Ο εύθραυστος, ατίθασος βενιαμίν του Μπάκιγχαμ έγινε womaniser & τελικά παντρεύτηκε μια «επαναστάτρια»

Ο Δούκας του Σάσεξ βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με την σύζυγό του

Τα γενέθλιά του έχει σήμερα 15/9 ο πρίγκιπας Χάρι με τον μικρό γιο του βασιλιά Καρόλου και της πριγκίπισσας Νταϊάνα να κλείνει τα 38, μόλις μια εβδομάδα μετά τον θάνατο της γιαγιάς του βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο Δούκας του Σάσεξ βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με την σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ, ενόψει της κηδείας της 96χρονης μονάρχη, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19/9.

Σημειώνεται ότι το ζεύγος  - που μένει πλέον στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ - έφτασε στη Βρετανία  για μια σειρά φιλανθρωπικών επισκέψεων, νωρίτερα αυτόν τον μήνα και ο πρίγκιπας ήταν ένα από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που έσπευσαν, την περασμένη Πέμπτη, στο κάστρο Balmoral, στην Σκωτία, για να βρεθούν στο προσκεφάλι της ετοιμοθάνατης βασίλισσας. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όπως αναφέρει το People αυτή είναι η δεύτερη φορά στη  ζωή του Χάρι που τα γενέθλιά του πέφτουν κοντά στην κηδεία ενός αγαπημένου του προσώπου, αφού η μητέρα του, η πριγκίπισσα Νταϊάνα, πέθανε στις 31 Αυγούστου 1997 και η κηδεία της έγινε μία εβδομάδα αργότερα - εννέα ημέρες πριν τα 13α γενέθλιά του.

Πάμε να δούμε μερικά πράγματα λοιπόν για τον Χάρι - τον ατίθασο πρίγκιπα του Μπάκιγχαμ:

Ο Χάρι, γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 1984 στην Πτέρυγα Λίντο του Νοσοκομείου της Αγίας Μαρίας στο Πάντινγκτον του Λονδίνου. Η βάπτισή του πραγματοποιήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 1984 στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου του Κάστρου Ουίνδσορ από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπερυ, Ρόμπερτ Ράνσι. Ανάδοχοί του ήταν ο Πρίγκιπας Ανδρέας (πατρικός θείος του), Λαίδη Σάρα Άρμστρονγκ-Τζόουνς (πατρική θεία του), η Κάρολιν Μπαρθόλομιου (πρώην Πράιντ), ο Μπράιαν Όργκαν, ο Τζέραλντ Ουόρντ (πρώην αξιωματικός στο Οικιακό Ιππικό) και η Σήλια, Λαίδη Βέστι (πρώην Νάιτ).

 

 

Κατά την στιγμή της γέννησής του ήταν τρίτος στη σειρά διαδοχής για το βρετανικό θρόνο, ενώ πλέον κατέχει την πέμπτη θέση.  Ο royal φαίνεται πως ακολούθησε τον «κανόνα» που ακολουθεί τα δεύτερα παιδιά μιας οικογένειας: ήταν λίγο πιο περιπετειώδης, λίγο πιο «επαναστάστης», λίγο πιο ελέυθερος...

Μην ξεχνάμε επίσης ότι ο ίδιος μεγάλωσε γνωρίζοντας ότι ο μεγάλος του αδελφός, πρίγκιπας Ουίλιαμ, θα γίνει μια μέρα βασιλιάς και πως η δική του θέση είναι να τον στηρίζει. Βέβαια ο Χάρι έχει απαρνηθεί πλέον τα βασιλικά του καθήκοντα - ίσως να ήταν και ένα μέρος του επαναστατικού του χαρακτήρα, αλλά και της - ακόμα ανοιχτής - πληγής που έχει αφήσει ο θάνατος της μαμάς του.

PRESS ASSOCIATION/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Νταϊάνα ήθελε ο Χάρι και ο μεγαλύτερος αδερφός του να έχουν ένα ευρύτερο φάσμα εμπειριών σε σχέση με προηγούμενα βασιλικά παιδιά και φρόντιζε να τα πηγαίνει σε χώρους που κυμαίνονταν από το Disney World και τα McDonald's μέχρι κλινικές καταπολέμησης του AIDS και καταφύγια για άστεγους.

EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρίγκιπας άρχισε να συνοδεύει τους γονείς του σε επίσημες επισκέψεις από νεαρή ηλικία και η πρώτη του περιοδεία μαζί τους στο εξωτερικό ήταν στην Ιταλία το 1985.

Οι γονείς του Χάρι χώρισαν το 1996 και το επόμενο έτος η μητέρα του Νταϊάνα σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι. Ο Χάρι (12 ετών τότε) και ο Ουίλιαμ (15 ετών τότε) έμεναν μαζί με τον πατέρα τους στο Κάστρο Μπαλμόραλ εκείνο το διάστημα. Εκεί έμαθαν από τον ίδιο για το θάνατο της μητέρας τους.

 

 

 Στην κηδεία της ο Χάρι συνόδευσε τον πατέρα του, τον αδερφό του, τον παππού του και τον αδερφό της μητέρας του Τσαρλς Σπένσερ, περπατώντας πίσω από το φέρετρο, από το Παλάτι του Κένσινγκτον μέχρι το Αββαείο του Ουέστμινστερ.

AFP POLL/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο θάνατος της Lady Di ήταν κάτι που έχει σημαδέψει τον ευαίσθητο πρίγκιπα - και τον αδελφό του φυσικά. Ο ίδιος ήταν μοναχά ένα παιδί όταν η πριγκίπισσα της Ουαλίας [έφυγε» από τη ζωή, ενώ ο Χάρι έχει μιλήσει ανοιχτά για τον «πόλεμο» που δέχτηκε, όσο ζούσε, η μητέρα του από τον Τύπο, κάτι που όπως έχει πει ισχύει και για εκείνον και την γυναίκα του.

Από ιδιωτικά σχολεία και κολλέγια στο Ιράκ

Όπως ο πατέρας και ο αδελφός του, έτσι και ο Χάρι εκπαιδεύτηκε σε ανεξάρτητα (ιδιωτικά) σχολεία. Ξεκίνησε από το βρεφικό σταθμό της Τζέην Μάυνορς και το προπαρασκευαστικό Σχολείο Ουέδερμπυ στο Λονδίνο. Μετά από αυτά, εντάχθηκε στο Σχολείο Λάντγκροουβ, και, αφού πέρασε τις απαραίτητες εξετάσεις, έγινε δεκτός στο Κολλέγιο του Ίτον.

 Η απόφαση να τοποθετηθεί στο Ήτον ήταν αντίθετη με την οικογενειακή παράδοση των Ουίνδσορ, σύμφωνα με την οποία οι πρίγκιπες στέλνονταν στο Γκόρντονστουν. Ωστόσο, ο Χάρι ακολούθησε τα χνάρια της οικογένειας Σπένσερ, καθώς τόσο ο πατέρας της Νταϊάνα όσο και ο αδελφός της είχαν εκπαιδευτεί στο Ίτον.

EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο κολλέγιο διακρίθηκε στον αθλητισμό, ιδιαίτερα στο πόλο και το ράγκμπι. Τον Ιούνιο του 2003 ο Χάρι ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στο Ίτον, έχοντας δύο τίτλους βαθμολογίας «A», λαμβάνοντας όμως βαθμό «B» στο μάθημα της τέχνης και «D» στη γεωγραφία. Μία από τις πρώην καθηγήτριες του, η Σάρα Φόρσιθ, υποστήριξε ότι ο Χάρι ήταν «αδύναμος μαθητής» και ότι το προσωπικό στο Ίτον τον ευνόησε για να πετύχει στις τελικές εξετάσεις. Τόσο το κολλέγιο όσο και ο ίδιος ο Χάρι αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς αυτούς.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jayne (@jquinny333)

 

Μετά από την αποφοίτησή του το 2003 επισκέφθηκε την Αργεντινή και την Αφρική, ενώ εργάστηκε σε μια αγροικία στην Αυστραλία και σε ένα ορφανοτροφείο στο Λεσότο.Τον Μάιο του 2005 επέλεξε, αντί να συνεχίσει τις σπουδές του, να μεταβεί σε στρατιωτική σχολή της Βρετανίας. Έτσι τον Απρίλιο του 2006 πήρε το βαθμό του αξιωματικού.

Τον Φεβρουάριο του 2007 ανακοινώθηκε ότι η στρατιωτική μονάδα του Χάρι θα πήγαινε στο Ιράκ, όμως αποφασίστηκε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Ουίλιαμ δεν θα μεταβούν εκεί, εξαιτίας φόβου ότι θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνοι στόχοι για επιθέσεις. Ωστόσο, τον επόμενο χρόνο ο Χάρι υπηρέτησε 10 εβδομάδες στο Αφγανιστάν, ενώ αποχώρησε από εκεί όταν τα μέσα ενημέρωσης διέρρευσαν την τοποθεσία του.

Οι πρώην και η «επαναστάτρια» σύζυγος Μέγκαν Μαρκλ

Λόγω του ότι είναι από τους πρώτους στη γραμμή διαδοχής του βρετανικού θρόνου, η ζωή του πρίγκιπα Χάρι έχει βρεθεί πολλές φορές στα πρωτοσέλιδα και ο ίδιος έχει δεχτεί έντονη κριτική για την κοσμική του ζωή στο παρελθόν. Μάλιστα είχε ζητήσει δημοσίως συγνώμη για την επιλογή του να φορέσει σε πάρτι μια ναζιστική στολή.

EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στα πρωτοσέλιδα είχαν βρεφεί και οι ερωτικές σχέσεις του άλλοτε party animal πρίγκιπα, που πλέον έχει γίνει πατέρας δύο παιδιών: του 3χρονου Άρτσι και της ενός έτους Λίλιμπετ- Νταϊάνας (το πρώτο όνομα ήταν το υποκοριστικό της γιαγιάς του - το δεύετερο το όνομα της μαμάς του).

Από την παρουσιάστρια αθλητικών Natalie Pinkham, έως το μοντέλο Cassie Sumner, την Βρετανίδα παρουσιάστρια Caroline Flack, την τραγουδίστρια Mollie King και την rock star από τη Νροβηγία Camilla Romestrand, δεν είναι λίγες οι γυναίκες που έχουν περάσει από τη ζωή του.

Ο πρώτος του σοβαρός δεσμός ήταν φαίνεται πως ήταν με την Chelsy Davy, επιχειρηματίας και δημιουργός του brand Κομσημάτων  "Aya", με την οποία έβγαιναν από το 2004-2011. Ακόμα από το 2012-2014 ήταν σε σχέση με την ηθοποιό Cressida Bonas, την οποία και του γνώρισαν οι ξαδέλφες του πριγκίπισσες Ευγενία και Βεατρίκη.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @princeharryandchelsy

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tudor lover (@bea_york)

 

Και μετά ο ατίθασος πρίγκιπας γνώρισε την γυναίκα της ζωής του: Στις 27 Νοεμβρίου 2017 η Οικία Κλάρενς και το Παλάτι του Κένσινγκτον ανακοίνωσαν τον αρραβώνα του πρίγκιπα Χάρρυ με την Αμερικανίδα ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ. Στις 19 Μαΐου 2018 τελέστηκε ο γάμος τους στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου του Κάστρου Ουίνδσορ.

 

 

Φυσικά το γεγονός ότι τελικά κατέληξε με μια ηθοποιό και μάλιστα Αφροαμερικανίδα δεν ήταν κάτι που είδε με καλό μάτι ο Τύπος, αλλά ούτε και η ίδια η βασιλική οικογένεια. 

 «Ο πατέρας μου είναι Καυκάσιος και η μητέρα μου είναι Αφροαμερικανίδα. Είμαι μισή μαύρη και μισή άσπρη. Έχω συμφιλιωθεί με αυτό και το λέω ποια είμαι, μοιράζομαι δημόσια την καταγωγή μου, δηλώνω περήφανη που είμαι μια γυναίκα μεικτής φυλής» είχε πει παλιότερα σε συνέντευξή της η Μέγκαν.

 

 

Φυσικά η Μέγκαν άφησε πίσω της την υποκριτική όταν παντρεύτηκε τον Χάρι ενώ υπενθυμίζεται ότι το ζεύγος εγκατέλειψε τα βασιλικά του καθήκοντα το 2020 και μετακόμισε στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Καλιφόρνια. Τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης έχουν στήσει πολλάκις την Μέγκαν στον τοίχο, λόγω του «Megxit».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ