Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Οι γονείς της είναι δυο γυναίκες που δηλώνουν άφυλες & η 10χρονη Νοέλα αποφάσισε ότι είναι διεμφυλική στα 2 της (φωτό & βίντεο)

Τον Φεβρουάριο, η Νοέλα ανέβηκε στην πασαρέλα για λογαριασμό της Trans Clothing Company

Ιστορίες της Νέας Υόρκης. Η 10χρονη Νοέλα Μακμέερ θεωρείται το νεότερο διεμφυλικό μοντέλο που ανέβηκε ποτέ σε πασαρέλα στην Εβδομάδα Μόδας της αμερικανικής μεγαλούπολης, τόσο τον Φεβρουάριο όσο και τον Σεπτέμβριο.

«Είναι ωραίο να έχω αυτόν τον τίτλο», λέει η 10χρονη από το Σικάγο και συμπληρώνει: «Δείχνω σε άλλους, μεγάλους και μικρούς, ότι το να είσαι διεμφυλικός δεν είναι κακό». Όπως έγραψε η New York Post, τον Φεβρουάριο, η Νοέλα ανέβηκε στην πασαρέλα για λογαριασμό της Trans Clothing Company. Το περασμένο Σάββατο άνοιξε και έκλεισε την επίδειξη μόδας του σχεδιαστή Renacio.

Credits: Instagram - thenoellabella

Credits: Instagram - thenoellabella

Οι γονείς της Νοέλα, Ντι και Ρέι Μακμέερ  (γεννήθηκαν γυναίκες, αλλά πλέον δηλώνουν άφυλες), τονίζουν πως οφείλουν να τη βοηθήσουν να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα, μεταξύ των οποίων είναι να βοηθήσει άλλα διεμφυλικά παιδιά.

Credits: Instagram - thenoellabella

«Το γεγονός ότι θέλει να είναι ακτιβίστρια και να είναι αναγνωρίσιμη, βοηθώντας άλλα διεμφυλικά παιδιά, αναγνωρίζουμε πως είναι πολύ σημαντικό σε έναν κόσμο όπου – ειδικά αυτήν την περίοδο και υπό τις παρούσες πολιτικές συνθήκες – υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα εναντίον της ίδιας και παιδιών σαν και εκείνη», λέει ο Ντι Μακμέερ.

Σε ηλικία 2 ετών, η Νοέλα εξέφρασε δυσφορία φύλου στους γονείς της, υπογραμμίζοντας πως είναι κορίτσι και εκείνοι στήριξαν την επιλογή της. Το 10χρονο μοντέλο φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και να περάσει το μήνυμα ότι τα διεμφυλικά παιδιά δεν διαφέρουν από τα υπόλοιπα. «Απλώς, γεννηθήκαμε σε λάθος σώμα (…) και μετά αλλάξαμε το φύλο μας», εξηγεί η Νοέλα. Αν και δεν έχει κατασταλάξει ακόμη στο τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει, στα βραχυπρόθεσμα πλάνα της περιλαμβάνεται η συμμετοχή στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ