Δέκα ξένες εταιρείες από Wikimedia Foundation έως Airbnb προσλαμβάνουν εργαζόμενους όπου και αν βρίσκονται - Kαλές δουλειές και για Έλληνες

Δουλειά από οπουδήποτε....

Η πανδημία COVID-19 πυροδότησε μια επανάσταση στην εξ αποστάσεως εργασία και ανέδειξε τις θέσεις εργασίας που δεν απαιτούν την παρουσία σας σε ένα φυσικό γραφείο.

Η FlexJobs, μια πύλη ευρέσεως εργασίας που ειδικεύεται στην εξ αποστάσεως εργασία, δήλωσε ότι από τις εταιρείες που προσφέρουν εξ αποστάσεως εργασία στη βάση δεδομένων της, το 95% την προσφέρουν υπό ορισμένες γεωγραφικές απαιτήσεις, όπου οι εργαζόμενοι πρέπει να εξακολουθούν να έχουν την έδρα τους σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία, όπως μια πολιτεία ή μια περιοχή μιας χώρας.

Κατάρτισε έναν κατάλογο με τις εταιρείες που δημοσίευσαν τις περισσότερες αγγελίες εργασίας από οπουδήποτε μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου.

Αναφέρεται ότι οι τρεις κλάδοι που δημοσίευσαν τις περισσότερες θέσεις εργασίας από οπουδήποτε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ήταν το μάρκετινγκ, η πληροφορική και οι υπηρεσίες συγγραφής ή επιμέλειας κειμένων.

Οι πιο δημοφιλείς επαγγελματικοί τίτλοι εργασίας από οπουδήποτε περιλάμβαναν τον κειμενογράφο, τον διαχειριστή κοινωνικών μέσων, τον front-end προγραμματιστή, τον εκτελεστικό βοηθό και τον υπεύθυνο προσλήψεων, ανέφερε η Flexjobs, σύμφωνα με δημοσίευμα του businessinsider

Ακολουθούν οι 10 εταιρείες που προσέφεραν τις περισσότερες θέσεις εργασίας πλήρους ή μερικής απασχόλησης από οπουδήποτε κατά την περίοδο των έξι μηνών. Αυτές δεν έχουν περιορισμούς τοποθεσίας και δεν απαιτούν χρόνο σε ένα γραφείο.

1. Protocol Labs
Η Protocol Labs είναι ένα εργαστήριο έρευνας και ανάπτυξης ανοικτού κώδικα με έδρα το Σαν Φρανσίσκο. Έχει εργαστεί σε έργα όπως το κρυπτονόμισμα Filecoin.

2. Ίδρυμα Wikimedia
Το Ίδρυμα Wikimedia είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που διαχειρίζεται ελεύθερους ιστότοπους όπως η Wikipedia.

3. Studysmarter
Το Studysmarter είναι μια γερμανική πλατφόρμα διαδικτυακής εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τον ιστότοπό της, έχει πάνω από 10 εκατομμύρια χρήστες και πάνω από 700 υπαλλήλους σε περισσότερες από 40 χώρες.

4. Toptal
Η Toptal είναι μια αμερικανική πλατφόρμα ελεύθερων επαγγελματιών. Βοηθά στη σύνδεση εταιρειών με ελεύθερους επαγγελματίες που εργάζονται σε κλάδους όπως οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, η τεχνολογία και η υγειονομική περίθαλψη. Σύμφωνα με τον ιστότοπό της, η εταιρεία έχει πάνω από 4. 000 άτομα που εργάζονται πλήρως εξ αποστάσεως σε περισσότερες από 100 χώρες.

5. Achieve Test Prep
Η Achieve Test Prep βοηθά τους ανθρώπους που επιθυμούν να αποκτήσουν πιστοποίηση στο κολέγιο μέσω εξετάσεων. Αυτό περιλαμβάνει τη συμμετοχή και την επιτυχία σε μία εξέταση για να λάβετε την πλήρη πίστωση ενός εξαμηνιαίου κολεγιακού μαθήματος.

6. ModSquad
Η ModSquad είναι μια πλατφόρμα εξυπηρέτησης πελατών με έδρα τις ΗΠΑ. Παρέχει εξωτερικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών για πελάτες σε όλο τον κόσμο.

7. Τεχνολογία Polygon
Σύμφωνα με τον ιστότοπό της, "το Polygon είναι μια πλατφόρμα κλιμάκωσης του Ethereum που επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν κλιμακούμενες και φιλικές προς τον χρήστη dApps (αποκεντρωμένες εφαρμογές)"

8. Superside
Η Superside είναι μια συνδρομητική υπηρεσία σχεδιασμού που παρέχει "σχεδιασμό σε κλίμακα σε scale-ups και επιχειρηματικές ομάδες - από καθημερινές εργασίες παραγωγής έως στρατηγικές λύσεις σχεδιασμού μεγάλης κλίμακας" Στη σελίδα της εταιρείας για την επαγγελματική σταδιοδρομία αναφέρεται ότι όλοι οι ρόλοι της είναι απομακρυσμένοι.

9. Consensys

Είναι μία εταιρεία τεχνολογίας blockchain, η οποία δραστηριοποιείται σε έξι πρότζεκτ, συμπεριλαμβανομένου του Codefi, μίας «εφαρμογής blockchain για τον κλάδο του εμπορίου και της τεχνολογίας», και του Metamask, ενός πορτοφολιού κρυπτονομισμάτων για το blockchain του Ethereum.

10. Airbnb

Τον Απρίλιο του 2022, ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb Μπράιαν Τσέσκι ανακοίνωσε ότι το εργατικό δυναμικό της εταιρείας μπορεί «να ζει και να εργάζεται από οπουδήποτε».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ