Ποιος είναι ο «κληρονόμος» των αγαπημένων σκυλιών της βασίλισσας; Τα κόργκι θα αλλάξουν σπίτι, αλλά όχι οικογένεια 

Η  Νταιάνα έλεγε ότι η μονάρχης συνοδευόταν από ένα «κινούμενο χαλί», αναφερόμενη στην εικόνα της Ελισάβετ με τα αγαπημένα της κατοικίδια

 

Η βασίλισσα Ελισάβετ αγαπούσε πολύ τα σκυλιά και τα άλογα. Είχε περίπου 30 σκυλιά στη διάρκεια των 70 χρόνων της, τα περισσότερα εκ των οποίων κόργκι, στα οποία και είχε ιδιαίτερη αδυναμία. 

Μάλιστα, τα τελευταία δύο, ο Μιουκ και η Σάντι είναι απόγονοι του πρώτου σκυλιού, της Σούζαν, που της το έκαναν δώρο στα 18α γενέθλιά της. Μετά τον θάνατο της Ελισάβετ, την φροντίδα των σκύλων θα αναλάβουν  ο πρίγκιπας Άντριου και η πρώην σύζυγός του, Σάρα Φέργκιουσον. 

Να σημειωθεί ότι η βασίλισσα φρόντιζε η ίδια τα σκυλιά της και περνούσε μαζί τους τα Σαββατοκύριακα στο Ουίνδσορ, ενώ όταν το επέτρεπε το πρόγραμμά της τα τάιζε η ίδια και χαιρόταν να κάνει περίπατο με τη συνοδεία των σκυλιών. Ήταν μάλιστα τέτοια η αγάπη που είχαν και εκείνα για τη βασίλισσα, που η πριγκίπισσα Νταϊάνα περιγράφοντας την εικόνα της Ελισάβετ μαζί με τα αγαπημένα της κατοικίδια έλεγε πως η μονάρχης συνοδευόταν από ένα «κινούμενο χαλί».

Όπως γράφουν οι New York Times, η Ελισάβετ και η αδερφή της Μάργκαρετ, ήταν τα πρώτα μέλη της βασιλικής οικογένειας που απέκτησαν σκυλάκια αυτής της ράτσας όταν ήταν νεαρές πριγκίπισσες το 1933. Ο πατέρας τους, βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’ και μετά ο Δούκας του Γιορκ τους έφερε ένα κουτάβι με το όνομα Ντούκι.

Σύντομα, στη βασιλική οικογένεια προστέθηκε ακόμα ένα κόργκι, η Τζέιν, που έζησε μαζί τους μέχρι το 1944 όταν τη χτύπησε αμάξι. Για τα 18α της γενέθλια, η Ελίζαμπεθ πήρε ακόμα ένα κόργκι – το δύο μηνών κουτάβι που ονομάστηκε Σου και έγινε ευρέως γνωστό ως Σούζαν

«Η Σούζαν βρισκόταν μαζί της κατά τη γνωριμία της με τον πρίγκιπα Φίλιππο και τη συνόδευσε στο ταξίδι του μέλιτος στο οποίο αργότερα έμαθε ότι ο πατέρας της πέθανε. Η Σουζάν ήταν ένα σκυλί που αγαπούσε πολύ», δήλωσε η Κιάρα Φάρελ, μάνατζερ του μεγαλύτερου οργανισμού φροντίδας σκυλιών στη Βρετανία. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ