Μια φωτογραφία γεμάτη ελπίδα από την Ουκρανία: Ανακαταλάβαμε «περισσότερες από 20 τοποθεσίες» μέσα σε 24 ώρες

Η χώρα του Βολοντιμίρ Ζελένσκι υποστηρίζει πως από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχει ανακαταλάβει περίπου 3.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών της, κυρίως στην περιφέρεια του Χαρκόβου

 

Σκληραίνει ο πόλεμος στο μέτωπο της Ουκρανίας. «Περισσότερες από 20 τοποθεσίες», ανακατέλαβε η χώρα του Βολοντιμίρ Ζελένσκι μέσα σε 24 ώρες, στο πλαίσιο της αντεπίθεσής του στρατού της χώρας εναντίον του ρωσικού στρατού.

Ένας διορισμένος από τους Ρώσους αξιωματούχος στο Χάρκοβο υποστήριξε πως οι ουκρανικές δυνάμεις ήταν κατά την αντεπίθεσή τους οκταπλάσιες από τις ρωσικές. «Η απελευθέρωση τοποθεσιών από τους Ρώσους κατακτητές συνεχίζεται στις περιφέρειες του Χαρκίβ (Χάρκοβο) και του Ντονέτσκ», στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο στρατός με την πρωινή αναφορά του. Στο σύνολο της γραμμής του μετώπου, «οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να διώξουν τον εχθρό από περισσότερες από 20 τοποθεσίες» μέσα σε 24 ώρες, πρόσθεσε ο ίδιος.

«Κατά την υποχώρησή τους, τα ρωσικά στρατεύματα εγκαταλείπουν εσπευσμένα τις θέσεις τους και διαφεύγουν», διαβεβαίωσε ακόμη ο στρατός στην ίδια αναφορά. Σημειώνεται ότι η  Ουκρανία υποστηρίζει πως από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχει ανακαταλάβει περίπου 3.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών της, κυρίως στην περιφέρεια του Χαρκόβου.

Διορισμένος από τους Ρώσους αξιωματούχος στην ουκρανική περιφέρεια του Χαρκόβου, ο Βιτάλι Γκάντσεφ, υποστήριξε μάλιστα σήμερα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατά την ουκρανική αντεπίθεση – αστραπή στην περιοχή ήταν οκταπλάσιες από τις ρωσικές και τις φιλορωσικές δυνάμεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ