Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Ανοιχτό σάντουιτς με ψητά λαχανικά για τη δουλειά

Για όσους προσέχουν τη διατροφή τους

 

 

Υλικά 

• 1 τσακώνικη μελιτζάνα μέτρια

• 1 τρυφερό κολοκύθι

• 1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης

• 4 ντοματίνια

• 4 φέτες τυρί που λιώνει

• 1 κ.σ. ελαιόλαδο

• Λίγο αλάτι

• Λίγο πιπέρι

• 2 φέτες Ψωμί Εσσαίων

• Τρυφερά φύλλα μαϊντανού

• Λίγες σταγόνες ξύδι ή βαλσαμικό ξύδι

 

Ευχαριστούμε την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το για την παραχώρηση αυτής της συνταγής 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Το ανοιχτό σάντουιτς με ψητά λαχανικά και ψωμί Εσσαίων είναι μία εξαιρετική επιλογή για όσους προσέχουν την διατροφή τους. Είναι με ψωμί από φύτρο σιταριού, χωρίς μαγιά, λιπαρές ουσίες, αυγά ή γαλακτοκομικά προiόντα. Eίναι πιο εύπεπτο, αυξημένης θρεπτικής αξίας και υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες που παρέχουν συνεχή ενέργεια. Σε συνδυασμό με τα ψητά λαχανικά αποτελεί ένα τέλειο σνακ για όλες τις ώρες. Για να φτιάξουμε το ανοιχτό σάντουιτς με ψητά λαχανικά,

• Κόβουμε τα λαχανικά, τη μελιτζάνα και το κολοκύθι σε πολύ λεπτές φέτες.

• Κόβουμε την πιπεριά αφαιρούμε τους σπόρους και τις ίνες και την ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ.

• Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

• Ρίχνουμε τα λαχανικά στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε για 3-4´ ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά.

• Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

• Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση σοτάρουμε για 2’

• Προσθέτουμε το βαλσαμικό κι ανακατεύουμε.

• Αποσύρουμε τα λαχανικά από την φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα μαϊντανού.

• Βάζουμε το ψωμί σε μικρό ταψί.

• Μοιράζουμε τα ψητά λαχανικά στις φέτες ψωμιού.

• Καλύπτουμε με 2 φέτες τυρί.

• Ψήνουμε το σάντουιτς για 5’ στο φούρνο στους 180 ºC στον αέρα να λιώσει ελαφρά το τυρί.

• Απολαύστε το ζεστό και λαχταριστό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ