Το πρώτο διάγγελμα του βασιλιά Καρόλου: Πρίγκιπας της Ουαλίας ο Ουίλιαμ, πριγκίπισσα η Kate - η αναφορά σε Χάρι & Μέγκαν (βίντεο)

Εμφανίστηκε καθισμένος δίπλα σε μια φωτογραφία της μητέρας του

Στο πρώτο του διάγγελμα, ο νέος βασιλιάς Κάρολος Γ’ της Βρετανίας ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμμετοχή του στο πένθος για την εκλιπούσα Ελισάβετ Β’, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα υπηρετήσει τις ίδιες αξίες με τη μητέρα του. Τόνισε πως αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον ίδιο και για όλη τη βασιλική οικογένεια.

Ο Κάρολος εμφανίστηκε καθισμένος δίπλα σε μια φωτογραφία της μητέρας του και φορώντας πένθιμα ρούχα: ένα μαύρο κοστούμι, γραβάτα και λευκό πουκάμισο.

Ο μονάρχης ανακοίνωσε επισήμως ότι ο μεγαλύτερος γιος του, Ουίλιαμ, θα είναι πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του θρόνου.

Παράλληλα, η σύζυγος του Ουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον θα φέρει τον τίτλο της πριγκίπισσας της Ουαλίας, τον οποίο κατείχε η αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Δείτε επίσης: Ο νέος βασιλιάς Κάρολος ο Γ΄& οι διάδοχοι με πρώτο τον Ουίλιαμ - στη σειρά και ο Άρτσι με την Λίλιμπεθ - ποια η θέση της Σάρλοτ

«Καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής της, η Α.Μ. η Βασίλισσα, η αγαπημένη μου μητέρα, αποτελούσε έμπνευση και παράδειγμα για μένα και για όλη την οικογένειά μου. Της οφείλουμε το πιο ειλικρινές χρέος που θα μπορούσε να οφείλει οποιαδήποτε οικογένεια στη μητέρα της, για την αγάπη, τη στοργή, την καθοδήγηση και το παράδειγμά της

Έκανε θυσίες για το καθήκον. Η αφοσίωση και η αφοσίωσή της ως ηγεμόνα δεν κλονίστηκαν ποτέ, σε περιόδους αλλαγών και προόδου, σε περιόδους χαράς και γιορτής, αλλά και σε περιόδους θλίψης και απώλειας.

Η ζωή μου θα αλλάξει φυσικά καθώς αναλαμβάνω τις νέες μου ευθύνες. Δεν θα μου είναι πλέον δυνατό να αφιερώνω τόσο πολύ από το χρόνο και την ενέργειά μου στις φιλανθρωπικές οργανώσεις και στα θέματα για τα οποία νοιάζομαι τόσο πολύ. Γνωρίζω όμως ότι αυτό το σημαντικό έργο θα συνεχιστεί στα έμπιστα χέρια άλλων.

Αυτή είναι επίσης μια περίοδος αλλαγής για την οικογένειά μου. Βασίζομαι στη στοργική βοήθεια της αγαπημένης μου συζύγου Καμίλα. Σε αναγνώριση της δικής της πιστής δημόσιας υπηρεσίας από τον γάμο μας πριν από 17 χρόνια, γίνεται η βασίλισσα σύζυγός μου.

Ξέρω ότι θα φέρει στις απαιτήσεις του νέου της ρόλου την ακλόνητη αφοσίωση στο καθήκον, στην οποία έχω τόσο πολύ βασιστεί. Ως διάδοχός μου, ο Γουίλιαμ αναλαμβάνει τώρα τους σκωτσέζικους τίτλους που σημαίνουν τόσα πολλά για μένα. Με διαδέχεται ως Δούκας της Κορνουάλης και αναλαμβάνει τις ευθύνες για το Δουκάτο της Κορνουάλης που έχω αναλάβει για περισσότερες από πέντε δεκαετίες.

Δείτε επίσης: Καμίλα, η «βασίλισσα»: Από μισητή, σκιώδης μαιτρέσσα, στην χρυσή θέση του Μπάκιγχαμ (φωτό & βίντεο)

Σήμερα, είμαι περήφανος που τον δημιούργησα τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, τίτλο που είχα τόσο μεγάλο προνόμιο να φέρω σε τόσο μεγάλο μέρος της ζωής και του καθήκοντός μου.

Με την Κάθριν δίπλα του, ο νέος μας Πρίγκιπας και Πριγκίπισσα της Ουαλίας, ξέρω, θα συνεχίσει να εμπνέει και να οδηγεί τις εθνικές μας συνομιλίες, βοηθώντας να φέρουμε τους περιθωριακούς στο επίκεντρο όπου μπορεί να δοθεί ζωτική βοήθεια.

Θέλω επίσης να εκφράσω την αγάπη μου για τον Χάρι και τη Μέγκαν καθώς συνεχίζουν να χτίζουν τη ζωή τους στο εξωτερικό. 

Όπως η ίδια η Βασίλισσα έκανε με τόσο ακλόνητη αφοσίωση, έτσι και εγώ τώρα δεσμεύομαι επισήμως καθ' όλη τη διάρκεια του εναπομείναντος χρόνου που ο Θεός θα μου χαρίσει, να υπερασπιστώ τις συνταγματικές αρχές που βρίσκονται στην καρδιά του έθνους μας.

Όπου κι αν ζείτε στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στα βασίλεια και τα εδάφη σε όλο τον κόσμο και όποιο κι αν είναι το υπόβαθρο και οι πεποιθήσεις σας, θα προσπαθήσω να σας υπηρετήσω με πίστη, σεβασμό και αγάπη, όπως έκανα σε όλη μου τη ζωή» ανέφερε στο διάγγελμά του ο Κάρολος. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ