Οι Έλληνες royals αποχαιρετούν την βασίλισσα Ελισάβετ: Παύλος, Νικόλαος, Μαρί Σαντάλ, Τατιάνα Μπλάτνικ, Μαρία-Ολυμπία (φωτό)

Οι αναρτήσεις τους για τον θάνατό της

Οι γιοι του τέως βασιλιά της Ελλάδος Κωνσταντίνου, οι σύζυγοι και τα παιδιά τους αποχαιρέτησαν μέσα από το Instagram την βασίλισσα Ελισάβετ.

Η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας έχει ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα, αφού ο άντρας της μονάρχη, η οποία έφυγε από την ζωή σε ηλικία 96 ετών, είχε γεννηθεί στην Κέρκυρα.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος (γεννηθείς ως Πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδας και της Δανίας)  είναι θείος των παιδιών του Κωνσταντίνου, ενώ ο γιος του τελέυταίου (Φίλιππος) έχει πάρει το όνομά του από τον σύζυγο της Ελισάβετ.

Ο Παύλος σε ανάρτησή του στο Instagram έγραψε για τον χαμό της βασίλισσας: «Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ήταν ένα αξιόλογο πρόσωπο, μια κυρίαρχη που έδωσε το παράδειγμα, που θα θαυμάζουμε για πάντα για την ηθική της, τις ηγετικές της ικανότητες, τη δέσμευσή της στο έθνος της και στην κοινοπολιτεία.

Η Αυτού Μεγαλειότητά της ήταν Συνταγματάρχης των Βασιλικών Φρουρών του Σκωτσέζου Dragoon. Είμαι περήφανος που υπηρέτησα στο Σύνταγμά της και θα είμαι για πάντα ευγνώμων. Είμαι επίσης πολύ ευγνώμων για την καλοσύνη που έδωσε στους γονείς και την οικογένειά μου σε στιγμές ανάγκης.

Ας είμαστε τώρα ευγνώμονες για τη ζωή της και ας προσβλέπουμε στο μέλλον. Ο Θεός να ευλογεί την ψυχή της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄. Ζήτω ο Βασιλιάς Κάρολος Γ΄».

Ο αδελφός του Νικόλαος από πλευράς του ανέφερε για τον θάνατο της μακροβιότερης μονάρχη: «Ο κόσμος θρηνεί τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, της θείας Λίλιμπετ. Έκανε το καθήκον της ως το τέλος. Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία θα πρέπει όλοι να είμαστε ευγνώμονες για εκείνη».

Ανάλογα post έκαναν στις σελίδες του στο Instagram και οι σύζυγοί τους. Ειδικίτερα η Μαρί Σαντάλ ανέβασε μια υπέροχη φωτογραφία της Ελισάβετ.

Η γυναίκα του πρίγκιπας Παύλου συνόδευσε το post της με τα εξής λόγια: «Μια θλιβερή μέρα σήμερα με το άκουσμα της είδησης ότι η Αυτού Μεγαλειότητα πέθανε. Είθε να αναπαυθεί εν ειρήνη και είμαι βέβαιη ότι οι ουρανοί έχουν μια ξεχωριστή θέση για αυτήν. Μας δίδαξε καθήκον, τιμή, αγάπη και πάνω απ' όλα κουράγιο. Κυβέρνησε άψογα και ήταν τόσο αγαπημένη. Σας ευχαριστώ για την υπηρεσία σας και που δείξατε στα πεθερικά μου τέτοια καλοσύνη και αγάπη στις πιο σκοτεινές τους μέρες».

Σημειώνεται ότι η βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Φίλιππος και ο πρίγκιπας Κάρολος ήταν ανέμεσα στους royal καλεσμένους που είχαν βρεθεί στον γάμο του ζεύγος, ο οποίος και είχε γίνει στoν ορθόδοξο Ναό της Αγίας Σοφίας, στο Λονδίνο.

Μάλιστα τότε η Ελισάβετ είχε βοηθήσει την Μαρί Σαντάλ με το νυφικό της, λίγο πριν ποζάρουν όλοι για την γαμήλια φωτογραφία. 

Δείτε επίσης:

Η σύζυγος του πρίγκιπα Νικόλαου Τατιάνα Μπλάτνικ έγραψε από πλευράς της στο Instagram:

«Η Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα Ελισάβετ Β' ήταν η ενσάρκωση της αξιοπρέπειας και της χάρης.  Ήταν ένα icon και ένας θρύλος. Ήταν τιμή και προνόμιο που σας γνώρισα σε αυτή τη ζωή. Μέχρι να ξανασυναντηθούμε, Αναπαύσου Εν Ειρήνη Μεγαλειοτάτη».

Τέλος η κόρη της Μαρί Σαντάλ και του Παύλου, Μαρία-Ολυμπία ανέβασε και εκείνη στο Instagram φωτογραφίες της Ελισάβετ και του Δούκα του Εδιμβούργου.  «Η όμορφη βασίλισσά μας» έγραψε στο post της. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ