Καμίλα, η «βασίλισσα»: Από μισητή, σκιώδης μαιτρέσσα, στην χρυσή θέση του Μπάκιγχαμ (φωτό & βίντεο)

Ο Κάρολος και η Καμίλα, επί χρόνια εραστές, παντρεύτηκαν το 2005 σε μια πολιτική τελετή

Πολλά αυτά που έχουν γραφτεί μέσα στα χρόνια για την Καμίλα, την τέως «Πριγκίπισσα της Ουαλίας» ή «Δούκισσα της Κορνουάλης» και νυν «βασιλική σύζυγο».

Αυτός ο τελευταίος είναι και ο τίτλος που παίρνει η 75χρονη, μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, αφού ο Κάρολος είναι πλέον βασιλιάς.

«Queen Consort» η Καμίλα και μάλιστα μετά από επιθυμία της ίδιας της μονάρχη!

Υπενθυμίζεται ότι η 96χρονη - η οποία άφησε την τελευταία της πνοή το απόγευμα της Πέμπτης στο κάστρο Balmoral - τον περασμένο Φλεβάρη σε επιστολή της, με αφορμή τα 70 της χρόνια στον θρόνο, είχε γράψει μεταξύ άλλων:

«Είναι ειλικρινής μου επιθυμία, όταν έρθει η ώρα, η Καμίλα να ονομάζεται Βασιλική Σύζυγος καθώς συνεχίζει το βασιλικό της έργο».

Photo: Instagram/clarencehouse

Ο Κάρολος και η Καμίλα, επί χρόνια εραστές, παντρεύτηκαν το 2005 σε μια πολιτική τελετή στο Ουίνδσορ. Οι ίδιοι είχαν δηλώσει τον Φεβρουάριο ότι «τα λόγια της Αυτής Μεγαλειότητας τους συγκίνησαν και τους τίμησαν».

«Υπήρχαν τεράστιες οικογενειακές διαμάχες στην αρχή του γάμου του Καρόλου και της Καμίλα. Ο Ουίλιαμ δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις με τον πατέρα του εκείνη την εποχή.  Αλλά είδε ότι η Καμίλα έκανε τον μπαμπά του χαρούμενο και αυτό είναι κάτι που το αποδέχτηκε» είχε πει μια πηγή στην «Daily Mail».

Photo: The Duchess of Cambridge/nstagram/clarencehouse

Το νερό κύλησε κάτω από τη γέφυρα και σήμερα «η σχέση του με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας είναι καλύτερη από ποτέ. Δεν είναι ιδιαίτερα δεμένος με τη θετή του μητέρα, αλλά τα πάνε τέλεια και είναι μια μικτή οικογένεια. Επίσης σέβεται τη γιαγιά του και την κρίση της περισσότερο από οτιδήποτε άλλο».

Σε όλη την ιστορία της Βρετανίας η σύζυγος ενός βασιλιά λαμβάνει συνήθως τον τίτλο της Βασιλικής Συζύγου. Όταν παντρεύτηκαν είχε αποφασιστεί επισήμως ότι η Καμίλα θα χρησιμοποιούσε τον τίτλο της «Πριγκιπικής Συζύγου».

Σημειώνεται ότι «Βασιλική Σύζυγος» είχε ονομαστεί και η Ελισάβετ, η γυναίκα του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’. Μετά τον θάνατο του συζύγου της η μεγάλη τους κόρη έγινε βασίλισσα (σ.σ. η βασίλισσα Ελισάβετ Β') και η ίδια  έλαβε τον τίτλο της Βασίλισσας Μητέρας (Queen Mother).

Από σκιώδης μαιτρέσσα, στην χρυσή θέση του Μπάκιγχαμ

Η Καμίλα είναι η πρωτότοκη κόρη του  Μπρους Σαντ και της συζύγου του Ρόζαλιντ Κάμπιτ, η οποία ήταν με την σειρά της κόρη Βρετανού αριστοκράτη.

Μεγάλωσε στο Ανατολικό Σάσσεξ, μια κομητεία της νοτιοανατολικής Αγγλίας, ενώ εκπαιδεύτηκε στην Αγγλία, την Ελβετία και τη Γαλλία. Στη συνέχεια εργάστηκε σε διάφορες επιχειρήσεις που είχαν έδρα το κεντρικό Λονδίνο.

Photo: Instagram/clarencehouse

Το 1973 η Καμίλα παντρεύτηκε τον αξιωματικό του βρετανικού στρατού Άντριου Πάρκερ Μπόουλς, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά και πέντε εγγόνια. Το 1995, λίγο μετά την συνταξιοδότησή του από το στρατό, ο γάμος τους λύθηκε με διαζύγιο.

Η 75χρονη σήμερα Καμίλα δεν ήταν αντιμετωπιζόταν πάντα θετικά από την πλειοψηφία των Βρετανών που την θεωρούσα υπαίτια για το τέλος του γάμου του Καρόλου και της Νταϊάνας, η οποία θα την αποκαλέσει μάλιστα «αντροχωρίστρα» και «ροτβάιλερ».

Το 1995, όταν αποκάλυψε πώς αισθάνεται για την σχέση του με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, η Νταϊάνα είχε πει ότι «υπήρχαν τρία πρόσωπα» σε αυτό τον γάμο.

Το 1992, το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι χωρίζει , αλλά μετά τον αντίκτυπο που είχε η αμφιλεγόμενη συνέντευξη της Νταϊάνα στην εκπομπή του BBC "Panorama", συμφώνησαν τελικά να πάρουν διαζύγιο.

Δεδομένης της δικής της εκδοχής των γεγονότων - και της παραδοχής της δικής της απιστίας - η Νταϊάνα αποκάλυψε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε μέσα στην διασημότερη οικογένεια της χώρας, επικρίνοντας την βασιλική οικογένεια και αμφισβητώντας την ικανότητα του Καρόλου να γίνει βασιλιάς.

Σε τμήματα του βρετανικού κατεστημένου οι αποκαλύψεις της προκάλεσαν τρόμο, αλλά κέρδισαν την λαϊκή συμπάθεια, κάτι το οποίο γιγαντώθηκε μετά τον θάνατό της σε τροχαίο στο Παρίσι, το 1997.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ☆ (@interstarler)

Ο Κάρολος κατηγορούνταν επί μακρόν τόσο για την εξωσυζυγική σχέση, στην οποία αποδόθηκε ο χωρισμός, όσο και ως ένα βαθμό για την αρχικά τουλάχιστον αδιάφορη αντιμετώπιση του θανάτου της Νταϊάνα, όταν η βασιλική οικογένεια είχε χαρακτηριστεί άκαρδη και εκτός κλίματος.

Ωστόσο, ανέκτησε σταδιακά μέρος της λαϊκής στήριξης με πολλούς να δέχονται απρόθυμα ότι ο Κάρολος βρήκε την ευτυχία δίπλα στην Καμίλα.

Μετά την έκδοση του διαζυγίου του, ο Πρίγκιπας Κάρολος δήλωσε ότι η σχέση του με την Καμίλα ήταν και είναι «αδιαπραγμάτευτη».

Ο Κάρολος γνώριζε ότι η σχέση αυτή λάμβανε πολλή αρνητική δημοσιότητα για αυτό και ανέθεσε στον Μαρκ Μπόλαντ —τον οποίο είχε απασχολήσει το 1995 για να αποκαταστήσει τη δική του εικόνα— το έργο της ενίσχυσης του δημοσίου προφίλ της Καμίλας.

Η Καμίλα κατά καιρούς συμμετείχε ως η ανεπίσημη σύντροφος του Καρόλου σε διάφορες εκδηλώσεις.

Δείτε επίσης: Ο νέος βασιλιάς Κάρολος ο Γ΄& οι διάδοχοι με πρώτο τον Ουίλιαμ - στη σειρά και ο Άρτσι με την Λίλιμπεθ - ποια η θέση της Σάρλοτ

Το ζευγάρι έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στο Ξενοδοχείο Ριτζ στο Λονδίνο το 1999, όταν συμμετείχε σε ένα πάρτι γενεθλίων. Περίπου διακόσιοι φωτογράφοι και ρεπόρτερ από όλο τον κόσμο ήταν εκεί για να τους απαθανατίσουν μαζί.

Το 2000, η Καμίλα συνόδευσε τον Κάρολο στη Σκωτία, για μια σειρά επίσημων εκδηλώσεων, και το 2001 έγινε πρόεδρος της Εθνικής Εταιρείας Οστεοπόρωσης, η οποία τη σύστησε για πρώτη φορά στο κοινό. Τελικά το ζεύγος παντρεύτηκε το 2005. 

Φωτογραφίες σε κείμενο: NEWS TEAM INTERNATIONAL, EFE, PRESS ASSOCIATION / POOL & EPA via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ