Ο νέος βασιλιάς Κάρολος ο Γ΄& οι διάδοχοι με πρώτο τον Ουίλιαμ - στη σειρά και ο Άρτσι με την Λίλιμπεθ - ποια η θέση της Σάρλοτ

Οι νέοι τους τίτλοι μετά τον θάνατο της Ελισάβετ

Μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ στο Κάστρο Balmoral, ο πρίγκιπας Κάρολος έγινε επιτέλους βασιλιάς, του Ηνωμένου Βασιλείου και 14 άλλων χωρών,τερματίζοντας μια αναμονή άνω των 70 ετών - τη μεγαλύτερη από οποιονδήποτε άλλον διάδοχο στη βρετανική ιστορία.

Πλεον ο 73χρονος θα αποκαλείται βασιλιάς Κάρολος ο Γ΄, ενώ η σύζυγος του Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς θα φέρει τον τίτλο της «βασιλικής συζύγου».

Υπενθυμίζεται ότι η μακροβιότερη μονάρχης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών. Ο γιος της είναι τώρα ο γηραιότερος μονάρχης που αναλαμβάνει τον θρόνο εδώ και χίλια χρόνια. 

 

 

Ωστόσο δεν είναι το μόνο μέλος της βασιλικής οικογένειας που παίρνει νέο τίτλο, μετά τον θάνατο της.

Ο μεγαλύτερός γιος του Κάρολου, πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι πλέον ο διάδοχος του θρόνου.

Ο εγγονός της Ελισάβετ και η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον - η οποία αναμένεται να γίνει βασίλισσα μια μέρα - πλέον έχουν λάβει τον τίτλο ο «Δούκας και η Δούκισσα της Κορνουάλης και του Κέιμπριτζ» - μια αλλαγή που έχει γίνει και στα επίσημα social media της οικογένειας.

 

 

Ο «Δούκας και η Δούκισσα της Κορνουάλης» είναι τίτλοι που παραδοσιακά απονέμονται στον μεγαλύτερο γιο του βασιλέως ηγεμόνα της Βρετανίας και της συζύγου του, αναφέρει το foxnews.com.

Την ίδια ώρα μπορεί να τους δοθούν οι τίτλοι «Πρίγκιπας και η Πριγκίπισσα της Ουαλίας» - τους οποίους στο παρελθόν κατείχε τόσο ο Κάρολος, όσο και η αείμνηστη μητέρα του Ουίλιαμ, Νταϊάνα.

Έτσι  τα πριγκιπόπουλά του ζεύγους Τζόρτζ, Σάρλοτ και Λούις θα αποκαλούνται «Wales» αντί για «Cambridges».

 

 

Παράλληλα η 7χρονη πριγκίπισσα - η οποία είναι πλέον τρίτη στη σειρά διαδοχής αφού προηγείται ο μεγάλος της αδελφός (ο 9χρονος πρίγκιπας George) μπορεί να ονομαστεί και «Princess Royal», ένας τίτλος που κατείχαν μόνο επτά μέλη της βασιλικής οικογένειας σε όλη την ιστορία.

 

 

Ο 4χρονος πρίγκιπας Λούις είναι τέταρτος στη σειρά διαδοχής για να ανέβει στο θρόνο.

Τι γίνεται με την Μέγκαν και τον Χάρι;

Αν και ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός τους Μέγκαν Μαρκλ διατηρούν τους τίτλους του «Δούκας και Δούκισσας του Σάσεξ» μετά την απομάκρυνσή τους από το ρόλο τους ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας το 2020, ο γιος τους Άρτσι και η κόρη τους Λίλιμπεθ θα μπορούσαν ενδεχομένως να γίνουν «πρίγκιπας και πριγκίπισσα».

 

 

 

 

 

 

Το 1917, ο βασιλιάς Γεώργιος Ε' εξέδωσε διάταγμα σύμφωνα με το οποίο τα παιδιά και τα εγγόνια ενός βασιλεύοντος ηγέτη έχουν το αυτόματο δικαίωμα στους τίτλους «πρίγκιπας ή πριγκίπισσα» και HRH (Αυτού/Της Βασιλικής Υψηλότητας).

Σημειώνεται ότι ο Χάρι είναι πλέον 5ος στη σειρά διαδοχής, ο 3χρονος Άρτσι 6ος και η μικρή του αδελφή, ενός έτους, είναι 7η.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ