Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής Γυναικών Αθήνα 2012

Global Summit οf Women Athens 2012

      Για την ανάπτυξη των οικονομιών του κόσμου
Για τη δημιουργία ενός πράσινου μέλλοντος
Για την ανάπτυξη μιας νέας ηγετικής γενιάς
Για τεχνολογία προσιτή σε όλους
Για τη συμβολή στην  παγκόσμια ειρήνη

 

Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής Γυναικών Αθήνα 2012

Global Summit οf Women Athens 2012

“Γυναίκες- μοχλός της οικονομικής ανάπτυξης”

Women the engine of economic growth

Χίλιες Γυναίκες από όλο τον κόσμο επέλεξαν φέτος την Αθήνα – «σε πείσμα των καιρών..», για να πραγματοποιήσουν το ετήσιο ραντεβού τους στο 22o Global Summit οf Women 2012.

Η πρόεδρος του Global Summit οf Women, Irene Natividad συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου με εκπροσώπους των Ελληνικών ΜΜΕ και έδωσε μια πλήρη ενημέρωση για τους στόχους της διεθνούς αυτής συνάντησης γυναικών επιχειρηματιών και πολιτικών, η οποία κάθε χρόνο γίνεται σε διαφορετική χώρα και καλύπτει ευρύ φάσμα θεμάτων.

Δεδομένης της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ευρώπη, η Irene Natividad, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Διάσκεψης Κορυφής Γυναικών, τόνισε σήμερα μεταξύ άλλων: «Οι έλληνες είναι πολύ έξυπνος λαός και η επιχειρηματικότητα στη χώρα μπορεί να ενισχυθεί, παρά την οικονομική κρίση, με την παγκόσμια συνάντηση γυναικών επιχειρηματιών που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα από 31 Μαΐου – 1&2 Ιουνίου».
Η κυρία Natividad έδωσε τον λόγο στην Πρόεδρο του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Γυναικών Επιχειρηματιών και Πρόεδρο της Ελληνικής επιτροπής Υποδοχής της Διάσκεψης κορυφής, κυρία Σοφία Οικονομάκου, η οποία ανέφερε σχετικά: «Για να έρθει το συνέδριο αυτό στην Ελλάδα δώσαμε μάχη, λόγω της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα. Με το συνέδριο αυτό δίνεται ελπίδα για να προσπαθήσουν οι γυναίκες εν μέσω κρίσης, να έχουν επιχειρηματικές διεξόδους.».

Στη συνέχεια μίλησε ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης κύριος Χρήστος Φώλιας ο οποίος καλωσόρισε το επιχειρηματικό αυτό συνέδριο λέγοντας ότι «σε πείσμα των εχθρών της Ελλάδας οι διασημότερες γυναίκες επιχειρηματίες της υδρογείου θα βρεθούν σύντομα κοντά μας».

Χαιρετισμό απηύθυνε η κυρία Μαρία Στρατηγάκη, πρόεδρος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, η οποία τόνισε ότι η ανακοίνωση αυτής της Παγκόσμιας επιχειρηματικής συνάντησης στην Αθήνα θα δώσει την ευκαιρία, σε μια πολύ δύσκολη χρονική στιγμή για τις Ελληνίδες, να συναντηθούν με εκπροσώπους του επιχειρείν απ’ όλο τον κόσμο.

Παρέστησαν επίσης από τον επιχειρηματικό και όχι μόνο χώρο: η κυρία Βαρβάρα Βερνίκου, η κυρία Ειρήνη Ματζαβελάκη-Βασιλοπούλου, η κυρία Άλκηστις Γοβδέλα-Βεντούρη, η κυρία Μαριάννα Παπαλέξη, η κυρία Αθηνά Λάζου, η κυρία Έφη Μπέκου, η κυρία Αλεξία Κουτρούλια, η κυρία Ελένη Κορωνάκη, η κυρία Δώρα Παππά και οι κύριοι Νίκος Βερνίκος, Θεόδωρος Ξυπολιάς και Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Η σύνοδος κορυφής θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Μαΐου ως τις 2 Ιουνίου για να:

·                     δικτυώσει τις γυναίκες της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας,

·                     να ενισχύσει τη δυναμική τους, να ανταλλάξουν καλές πρακτικές,

·                     να δημιουργήσουν εμπορικές και επιχειρηματικές συνέργειες.

·                     να προωθήσει την επιχειρηματικότητα της γυναίκας για να την καταστήσει ισότιμο
                      παίκτη της οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας των κρατών.

Προσωπικότητες παγκόσμιας εμβέλειας θα παραβρεθούν στο Συνέδριο, λειτουργώντας ως φωτεινά παραδείγματα γυναικών στις κορυφές σημαντικών επιχειρήσεων που κυριαρχούν στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη και διαμορφώνουν την διεθνή οικονομία.

Εδώ και 22 χρόνια η Global Summit οf Women βοηθά τις γυναίκες να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους, να επεκτείνουν τα δίκτυά τους και να διευρύνουν τις ευκαιρίες τους σε περιφερειακό και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο Global Summit οf Women που φέτος διοργανώνεται στη Αθήνα, παίρνουν μέρος πάνω από πενήντα Διεθνείς Οργανισμοί- Μέλη, εκπροσωπώντας γυναίκες από πέντε Ηπείρους.

Συνολικά υπολογίζεται ότι στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν πάνω από 1000 γυναίκες επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο.

Μπορείτε επίσης να ενημερωθείτε στο Eirini the Blog : http://www.enikolopoulou.gr/gr/blog/interview/irene-natividad.asp

 

Από αριστερά:
1) Χρήστος Φώλιας (τ. υπουργός Ανάπτυξης)
2) Σοφία Οικονομάκου (Πρόεδρο του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Γυναικών Επιχειρηματιών και Πρόεδρο της Ελληνικής επιτροπής Υποδοχής της Διάσκεψης κορυφής)
3) Irene Natividad (πρόεδρος του Global Summit οf Women)
4) Γιάννος Γραμματίδης (Πρόεδρος του ΕλληνοΑμερικανικού Επιμελητηρίου)
5) Ειρήνη Νικολοπούλου (δημοσιογράφος)








Από αριστερά:
1) Σοφία Οικονομάκου (Πρόεδρο του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Γυναικών Επιχειρηματιών και Πρόεδρο της Ελληνικής επιτροπής Υποδοχής της Διάσκεψης κορυφής)
2) Γιάννος Γραμματίδης (Πρόεδρος του ΕλληνοΑμερικανικού Επιμελητηρίου)


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ