Η Κιμ Καρντάσιαν σε άλλο level - μπαίνει στην Wall Street: Ετοιμάζει fund δικό της με συνέταιρο έναν έξπερ στο private banking (φωτό)

Η εταιρεία θα στοχεύσει επίσης στους τομείς της φιλοξενίας, της πολυτέλειας και του ψηφιακού και ηλεκτρονικού εμπορίου

Η reality star και επιχειρηματίας Κιμ Καρντάσιαν (Kim Kardashian) λάνσαρε ένα ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο, την Skky Partners, το οποίο ίδρυσε μαζί με τον Τζέι Σάμονς (Jay Sammons) πρώην συνεργάτη της επενδυτικής εταιρείας Carlyle Group.

«Μαζί ελπίζουμε να αξιοποιήσουμε τη συμπληρωματική μας τεχνογνωσία για να δημιουργήσουμε μια εταιρεία Consumer & Media private της επόμενης γενιάς», έγραψε η Kardashian στο Twitter.

Παράλληλα με τις επενδύσεις σε εταιρείες καταναλωτών και μέσων ενημέρωσης, η εταιρεία θα στοχεύσει επίσης στους τομείς της φιλοξενίας, της πολυτέλειας και του ψηφιακού και ηλεκτρονικού εμπορίου, ανέφερε η Skky Partners στο Twitter. Πρόσθεσε επίσης ότι θα επιδιώξει τον έλεγχο και τις μειοψηφικές επενδύσεις σε αυτές τις βιομηχανίες.

Η  Καρντάσιαν και ο Sammons, ο οποίος προηγουμένως διηύθυνε το παγκόσμιο τμήμα καταναλωτών, μέσων και λιανικής πώλησης του Ομίλου Carlyle - αποχώρησε από την εταιρεία τον Ιούλιο - θα υπηρετήσουν ως συνιδρυτές και συνδιαχειριστές.

Ο Sammons έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με παγκόσμια brands όπως τα: Supreme, Beats by Dr.Dre, Vogue, McDonald's China και Moncler, σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn.

Η μητέρα της Kardashian και μακροχρόνια μάνατζερ της, Kris Jenner, είναι επίσης συνεργάτης στη νέα εταιρεία. Στο Twitter, είπε ότι ήταν «περήφανη και ενθουσιασμένη» που έγινε μέλος της εταιρείας.

Η Skky Partners δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του CNBC για σχολιασμό.

Η Καρντάσιαν έγινε αρχικά διάσημη μέσα από το τηλεοπτικό relaity «Keeping Up with the Kardashians», το οποίο προσβλήθηκε από το 2007 έως το 2021. Τώρα πρωταγωνιστεί στο spin-off show«The Kardashians» και έχει 329 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram.

Με το λανσάρισμα του Skky Partners, η Κιμ έγινε η πιο πρόσφατη διασημότητα που εντάχθηκε στη βιομηχανία ιδιωτικών και επιχειρηματικών κεφαλαίων, μετά τους Leonardo DiCaprio, Gwyneth Paltrow και Serena Williams.

Η εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Serena Ventures συγκέντρωσε 111 εκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο και έχει επενδύσει σε περισσότερες από 50 εταιρείες συνολικής αξίας άνω των 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την ίδρυσή της το 2014. Αυτό περιλαμβάνει την πλατφόρμα διαδικτυακής εκμάθησης MasterClass και την εφαρμογή κοινωνικής ήχου Clubhouse.

Η 41χρονη έχει ήδη ιστορικό ως επιτυχημένη επιχειρηματίας. Η επωνυμία ρούχων της Skims αποτιμήθηκε σε 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο, ενώ η μάρκα μακιγιάζ της KKW κέρδισε ευρεία δημοτικότητα μετά την κυκλοφορία το 2017.

Τον Ιούνιο, η επιχειρηματίας μετονόμασε την KKW σε SKKN καθώς η εταιρεία μεταπήδησε από το μακιγιάζ στη φροντίδα του δέρματος.

Δεν είναι επίσης η πρώτη φορά που η Κιμ μιλά δημόσια για τα οικονομικά της σχέδια και τις επενδύσεις. Το 2021, η σταρ δημοσίευσε διαφημίσεις για κρυπτονομίσματα στον λογαριασμό της στο Instagram, ο οποίος είχε περίπου 228 εκατομμύρια ακόλουθους εκείνη την εποχή. Έκτοτε έχει μηνυθεί από επενδυτές του κρυπτονομίσματος που προωθούσε, του EthereumMax.

 Η ομαδική αγωγή, η οποία κατατέθηκε νωρίτερα φέτος, ισχυρίζεται ότι η Καρντάσιαν και άλλες διασημότητες που προώθησαν το διακριτικό συνεργάστηκαν με τους δημιουργούς του για να το "προωθήσουν και να το πουλήσουν παραπλανητικά".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ