Aπό τη σκιά των παγετώνων της Χιλής, στους γκρεμούς της Τανζανίας και στις ακτές της Νότιας Αφρικής - Ξενοδοχεία και καταλύματα στο... τέλος του κόσμου! (Εκπληκτικές εικόνες)

Hotel Salto Chico, Torres Del Paine, Παταγονία, Χιλή



Το Hotel Salto Chico δεν είναι απλώς ένα ξενοδοχείο στην άλλη άκρη του κόσμου, είναι ένα ξενοδοχείο σε έναν άλλο κόσμο. Φανταστείτε τον εαυτό μας σε μια σουίτα με τεράστιες τζαμαρίες από τις οποίες μπαίνουν ορμητικοί καταρράκτες που αφρίζουν καθώς καταλήγουν σε κρυσταλλένιες λίμνες, τεράστιες αιχμηρές κορφές από πάγους και γρανίτη, οι μυστηριακοί όγκοι Cordillera del Paine να τρυπούν τον ουρανό, πυκνά δάση να ξεκινούν και να τελειώνουν από το πουθενά και απέραντες στέπες να απλώνονται σαν χαλιά στον ορίζοντα.  Το Hotel Salto Chico, βρίσκεται στο οικολογικό, προστατευμένο από την Unesco πάρκο Torres del Paine, στην Παταγονία της Χιλής.



Αποτελείται από πενήντα δωμάτια και σουίτες με μοντέρνα διακόσμηση, αλλά και φυσικά υλικά που ανοίγουν διάλογο με την εντυπωσιακή φύση. Ένας ξύλινος διάδρομος οδηγεί σε μια εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα που αγναντεύει τον καταρράκτη Salto Chico που έδωσε και στο ξενοδοχείο το όνομα του. Στον ίδιο χώρο υπάρχει αίθουσα για μασάζ, σάουνα και εξωτερικό τζακούζι ιδανικό για ζευγάρια. Η διαμονή σας εδώ θα περιλαμβάνει εκδρομές στους παγετώνες, κωπηλασία στη λίμνη Pehoe, ιππασία στις απέραντες στέπες και εξερεύνηση στα βραχώδη γλυπτά του Lago Sarmiento. Torres del Paine, Patagonia, Chile, τηλ.: 56 2 395 2800, www.explora.com.

Southern Ocean Lodge, Kangaroo Island, Αυστραλία



Ένα από τα πιο απομακρυσμένα eco-luxe resorts στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Η εμπειρία στο Southern Ocean Lodge ξεκινά με την είσοδο στον χώρο υποδοχής. Τεράστια παράθυρα εκτείνονται ολόγυρα και καδράρουν τον ουρανό και τον αφρισμένο ωκεανό. Φυσικά υλικά και έπιπλα φτιαγμένα από ντόπιους τεχνίτες ντύνουν τις 21 σουίτες, οι οποίες έχουν ονόματα ναυαγίων και είναι απαλλαγμένες από περιττές πολυτέλειες. Η παρουσία της τεχνολογίας είναι διακριτική. Σ’ αυτό το μέρος άλλωστε, κανείς δεν την χρειάζεται - τον πρώτο λόγο έχει η φύση και το απίστευτο τοπίο που απλώνεται μπροστά σας.



Πιο εντυπωσιακή απ’ όλες- και ιδανική για ζευγάρια σε ρομαντικό mood-, η σουίτα Osprey Pavillion, που διαθέτει ντιζαϊνάτo καθιστικό και μεγάλη βεράντα με spa, και περιβάλλεται ολόκληρη από γυαλί, προσφέροντας απεριόριστη θέα στον ωκεανό ακόμα και απ’ το μπάνιο. Δύσκολα θα την αποχωριστείτε. Ίσως μόνο για να ακολουθήσετε τους ντόπιους σε safaris και εξορμήσεις γνωριμίας με το νησί ή για ν΄ αράξετε με τις ώρες στην ιδιωτική πλατφόρμα παρατήρησης του ξενοδοχείου, χαζεύοντας το τοπίο, αργοπίνοντας ένα ποτήρι σαμπάνια και απολαμβάνοντας κάποιο απ΄ τα πιάτα του σεφ Tim Bourke. Hanson Bay, Kangaroo Island, via Kingscote SA 5223, τηλ.: 0061 88 5597347
www.southernoceanlodge.com.au.

Saffire Freycinet, Ταζμανία, Αυστραλία



Είκοσι σουίτες όλες και όλες με θέα τον εντυπωσιακό κόλπο των Οστράκων (Great Oyster Bay) και την οροσειρά Hazards στο Saffire  της Τανζανίας.  Το 5 αστέρων ξενοδοχείο βρίσκεται στην αμμώδη ακτή που συνδέει τη χερσόνησο Freycinet με την υπόλοιπη Τασμανία. Σε αυτά τα νερά που συνήθως βάφονται κόκκινα από την αντανάκλαση του ήλιοy στο ροζ γρανίτη των γύρω βουνών Hazards φάλαινες και δελφίνια βρίσκουν διατροφικό καταφύγιο λόγω του μεγάλου αριθμού μαλακόστρακων που υπάρχουν εκεί. Το συγκρότημα μοιάζει ενσωματωμένο στο  περιβάλλον προσφέροντας σε όσους έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν μια διαφορετική εμπειρία φιλοξενίας και απόδρασης. Δωμάτια και εσωτερικοί κοινόχρηστοι χώροι που δανείζονται από την αισθητικοί της φύσης. Απαλά καφέ, γλυκά γκρι, δερμάτινες επιφάνειες, πράσινα και μπλε κυριαρχούν στους χώρους από τους οποίους δεν απουσιάζει η φύση που εισβάλει από τα μεγάλα παράθυρα. Αν βρεθείτε σε αυτήν την απομακρυσμένη γωνιά της γης μη λησμονήσετε να δοκιμάσετε κάποιο από τοπικά κρασιά μιας και τούτη η γη τρέφει από τις καλύτερες ποικιλίες παγκοσμίως.



Ο λόγος είναι το εξαιρετικό κλίμα. Η καλοκαιρία διαρκεί έως και τον Μάιο (χειμερινός μήνας στο νότιο ημισφαίριο)και αυτό ευνοεί την καλλιέργεια σταφυλιών και την παραγωγή κρασιού. Δεν χρειάζεται να σας πούμε για το σπα και τις θεραπείες του. Αρκεί να ξερετε πως ένα απλό χαλαρωτικό λουτρό σε μια μαρμάρινη μπανιέρα μπροστά από μια τζαμαρία αφήνει όλη αυτή την φύση να σας θεραπεύσει, απόλυτα. 2352 Coles Bay Road, Coles Bay, Freycinet National Park 7215, Αυστραλία, τηλ.: 0061 62 567888, www.saffire-freycinet.com.au.

Δείτε την συνέχεια εδώ στο arttravel.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ