Η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η βραβευμένη με Νόμπελ Πακιστανή, επιτέλους γελάει πλατιά – Ο γοητευτικός σύζυγος στο πλάι της 25χρονης 

Είναι το νεότερο άτομο που έχει τιμηθεί ποτέ με το βαρυσήμαντο βραβείο 

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι «κατέκτησε» το Λονδίνο με την εμφάνιση της στο μεγάλο πάρτι στο ξενοδοχείο Claridge για την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του διευθυντή της Vogue, Έντουαρντ Ενινφούλ, με το τεράστιο χαμόγελο της. 

Η 25χρονη συνοδευόταν από τον σύζυγο της Άσερ Μαλίκ στη μεγάλη βραδιά, που τίμησαν με την παρουσία τους πολλές προσωπικότητες της λονδρέζικης πρωτεύουσας, όπως η Σάλμα Χάγιεκ, ο Ίντρις Έλμπα και η Κέιτ Μος.  Να σημειωθεί ότι ο γάμος της στα τέλη του 2021 είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις, επειδή νωρίτερα το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου είχε δηλώσει στη βρετανική Vogue ότι δεν ενδιαφερόταν να παντρευτεί πριν κλείσει τα 35 της χρόνια. 

Η Μαλάλα γεννήθηκε το 1997 στην κοιλάδα του Σαβάτ, μια περιοχή η οποία έχει πληγεί ιδιαίτερα απ’ την τρομοκρατία των Ταλιμπάν. Με πατέρα δάσκαλο, ιδιοκτήτη εκπαιδευτικού ιδρύματος, έμαθε από πολύ νωρίς την σημασία της παιδείας. Από μικρή ηλικία εξάλλου έδειχνε ενδιαφέρον για την πολιτική και εξέφραζε τον δυναμικό της χαρακτήρα, που ίσως κληρονόμησε απ’ την ηρωίδα απ’ την οποία πήρε το όνομά της, την Malalai του Maiwand, την Αφγανή που οργάνωσε την φυλή της και την οδήγησε να πολεμήσει κατά των Βρετανών στη μάχη του Maiwand το 1880. 

Έγινε παγκόσμιο σύμβολο ειρήνης όταν οι Ταλιμπάν, που σήμερα κυριαρχούν και πάλι στο Αφγανιστάν μετά την άτακτη αποχώρηση των Αμερικανών, τρομοκρατούσαν προ 15ετίας τις μικρές μαθήτριες για να τις αποτρέψουν από το να πάνε στο σχολείο. Η συνεργασία της ίδιας με έναν δημοσιογράφο του BBC που οδήγησε στη δημιουργία του προσωπικού ιστολογίου με το ψευδώνυμο «Gul Makai» Η φονική επίθεση εναντίον της μέσα σε λεωφορείο την ίδια χρονιά  την έφερε στο Λονδίνο για θεραπεία από όπου συνεχίζει τον πολιτικό ακτιβισμό. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ