Τρομακτική αυτοκτονία του CFO της Bed Bath & Beyond – Έπεσε από τον 16ο όροφο του πολυτελούς σπιτιού του – Δεν άντεξε να «εκτελεί» απολύσεις προσωπικού 

Έζησε τη χαρά του αμερικανικού ονείρου και την τραγωδία του τέλους του 

Ο Γκουστάβο Άρναλ άνοιξε την τζαμαρία του διαμερίσματος του στον 18ο όροφο του ουρανοξύστη Tribeca και πήδηξε στο κενό. Ο θάνατος του οικονομικού διευθυντή της Bed Bath & Beyond ήταν ακαριαίος, σύμφωνα με τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες.

Αιτία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετώπιζε η εταιρία, το κλείσιμο των καταστημάτων της και οι υποχρεωτικές απολύσεις προσωπικού. Σύμφωνα με τη New York Post είχε προηγηθεί μήνυση εις βάρος του 52χρονου επιχειρηματία και της εταιρείας στις 23 Αυγούστου με την κατηγορία ότι «διόγκωσε τεχνητά την τιμή της μετοχής του προβληματικού γίγαντα οικιακών ειδών». Η εταιρεία είπε ότι βρισκόταν «στα πρώτα στάδια αξιολόγησης της καταγγελίας, αλλά με βάση τις τρέχουσες γνώσεις πιστεύει ότι οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι», συμπλήρωσε το Reuters.

 

 

Ο Αρνάλ ανέλαβε οικονομικός διευθυντής του επιχειρηματικού κολοσσού Bed Bath & Beyond το 2020. Στο παρελθόν εργάστηκε ως CFO για την εταιρεία καλλυντικών Avon στο Λονδίνο και είχε μια 20ετή θητεία στην Procter & Gamble Co (PG.N), σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn. Η μεταγγραφή του εκεί είχε συνοδευτεί με έναν δυσθεώρητο μισθό και μετοχές που αντιστοιχούσαν σε μία περιουσία ύψους δεκάδων εκατομμυρίων. Κάποιοι από τους πιο έγκριτους οικονομικούς συντάκτες τον περιέγραψαν ούτε λίγο ούτε πολύ σαν σωτήρα της εταιρείας. Τον ιππότη με το λευκό άλογο που θα έλυνε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο γίγαντας του λιανικού εμπορίου.

Δεν τα κατάφερε όμως και την περασμένη εβδομάδα, η Bed Bath & Beyond ανακοίνωσε ότι θα κλείσει 150 καταστήματα, θα περικόψει θέσεις εργασίας και θα αναθεωρήσει τη στρατηγική της στο merchandising, σε μια προσπάθεια να ανατρέψει τις απώλειες για την επιχείρησή της που χάνει χρήματα. Σύμφωνα με συνεργάτες και φίλους, ο Άρναλ έμοιαζε να ασφυκτιά όλο και περισσότερο. Η μείωση των πωλήσεων δεν έλεγε να σταματήσει. Τον στοίχειωνε το κλείσιμο εκατοντάδων μαγαζιών και οι απολύσεις δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων, κάποιοι από τους οποίους εργάζονταν δεκαετίες εκεί.

 

 

Το τέλος της ιστορίας γράφτηκε με την αυτοκτονία του που βύθισε άπαντες σε θλίψη, χωρίς να λύσει κανένα πρόβλημα. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ