Ο Κωστής Γεωργίου… αποκρυπτογράφησε το ENIGMA 2: Κοσμοσυρροή στα εγκαίνια της έκθεσης - πρώτη φορά στην Αθήνα μετά από 14 χρόνια (φωτό)

Τα εγκαίνια έγινε με την παρουσία επιφανών εκπροσώπων της πολιτικής, καλλιτεχνικής, επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής

Ο Κωστής Γεωργίου… αποκρυπτογράφησε το ENIGMA 2. Δυναμική έλευση στην Αθήνα μετά από 14 χρόνια.

Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία, παρουσία επιφανών εκπροσώπων της πολιτικής, καλλιτεχνικής, επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής, έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης ENIGMA 2, του διεθνούς εικαστικού Κωστή Γεωργίου, στο Κέντρο Πολιτισμού «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ, ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ, ΣΟΦΙΑ ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ, ΚΩΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τα έργα του καλλιτέχνη, γλυπτά και ζωγραφικά, πλημμύρισαν τους χώρους του Μουσείου και έδρεψαν τα θετικά σχόλια όσων παραβρέθηκαν. Μια πολύ πλούσια έκθεση που έχει αναδρομικό χαρακτήρα και αποτελεί πανόραμα της μακρόχρονης πορείας του δημιουργού, από τα πρώτα του χρόνια ως σήμερα, καθώς το κοινό έχει την ευκαιρία να θαυμάσει και τα πιο πρόσφατα έργα του ζωγραφικής και γλυπτικής που δείχνει για πρώτη φορά.

ΕΜΗ ΛΙΒΑΝΙΟΥ, ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ, ΣΟΦΙΑ ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ, ΚΩΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ

Συγκεκριμένα, περισσότερα από 400 ζωγραφικά έργα και 60 γλυπτά παρουσιάζονται στην έκθεση, σε μια αρμονική συνύπαρξη, που αποκρυπτογραφούν την πορεία του Κωστή Γεωργίου.

Το καλωσόρισμα στη λαμπρή αυτή έκθεση έκανε η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και Επικεφαλής του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» κυρία Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, η οποία σημείωσε ότι «η έκθεση αυτή με πάνω από 400 γλυπτικά και ζωγραφικά έργα του καλλιτέχνη αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για το αθηναϊκό κοινό να γνωρίσει και να εξοικειωθεί με το σημαντικό έργο του Κωστή Γεωργίου».

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΩΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στη συνέχεια, κάλεσε στο βήμα την εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, η οποία επεσήμανε ανάμεσα σε άλλα ότι «ευτυχώς, το έργο του Κωστή Γεωργίου δεν είναι γνωστό μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Κίνα και στην Ευρώπη και στην Αμερική», ενώ απευθυνόμενη στον καλλιτέχνη του είπε ότι «είμαι σίγουρη ότι θα συνεχίσετε να μας καταπλήσσετε και να μας εντυπωσιάζετε».

Ακολούθησε ο χαιρετισμός της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, η οποία απευθυνόμενη, επίσης, στον καλλιτέχνη τον καλωσόρισε στην Αθήνα μετά από μια μακρά περιήγηση στο εξωτερικό και σε άλλους τόπους όπως η Θεσσαλονίκη:

ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ

«Είναι έλευση και αποκρυπτογράφηση του αινίγματος, του ENIGMA 2», είπε χαρακτηριστικά. «Πρόκειται για έργα που ταξιδεύουν τη σκέψη αλλά κυρίως την υπερηφάνεια που νιώθουμε, όταν ένας δημιουργός με τέτοιο βεληνεκές, όπως ο Κωστής Γεωργίου, έχει πραγματικά τιμήσει την Ελλάδα, με την πορεία του στο εξωτερικό».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, από την πλευρά του καλωσόρισε τον καλλιτέχνη στην Αθήνα και μίλησε για τρία χαρακτηριστικά του έργου του ονομάζοντας τον Κωστή Γεωργίου «πρώτον, πρέσβη της Ελλάδας και του ελληνικού πολιτισμού. Δεύτερο χαρακτηριστικό του η αναγνωρισιμότητα του έργου του και τρίτο ότι είναι εξόχως διαδραστικό και επιδραστικό.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ, ΚΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΦΛΩΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥΣ ΚΟΡΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

Είναι μεγάλη τιμή για την πόλη των Αθηνών να φιλοξενεί αυτή την έκθεση». Για το εύρος και τη δεινότητα του έργου του Κωστή Γεωργίου μίλησε ο Τάκης Μαυρωτάς, διευθυντής του εικαστικού προγράμματος του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη, ο οποίος τον ονόμασε «αισθαντικό και τολμηρό, με το χάρισμα της επιμονής και υπομονής, της εργατικότητας και μεθοδικότητας, ο οποίος αποκαλύπτει στην τωρινή του έκθεση ENIGMA 2 τον οραματικό του κόσμο».

ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΜΑΣ

Ανάμεσα σε εκείνους που παραβρέθηκαν ήταν και ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο Χάρης Θεοχάρης, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Πέτρος Ευθυμίου, ο Διονύσης Χατζηδάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού Δημήτρης Εφραίμογλου, ο Σπύρος Παπαγιαννάκης, η Ασπασία Λεβέντη, η Ευγενία Μανωλίδου, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο Δημήτρης Γιώτης, ο Χρήστος Παλλαντζάς, ο Δημοσθένης Δαββέτας, ο Άρης Πορτοσάλτε, η Έλενα Βρεττού, η Έμυ Λιβανίου, η Άννα Δρούζα, ο Αλέξανδρος Κασσανδρινός, η Γιώτα Τριγώνη, καθώς και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι της καλλιτεχνικής, επιχειρηματικής, κοινωνικής ζωής της Αθήνας.

Το κεντρικό κριτικό σημείωμα του λευκώματος υπογράφει ο Χάρης Καμπουρίδης, τεχνοκριτικός-σημειολόγος, μέλος της Academia Europaea (Salzburg).

ΚΩΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΦΛΩΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 1 Σεπτεμβρίου 2022 – 22 Σεπτεμβρίου 2022. Είσοδος για το κοινό ελεύθερη. Ωράριο λειτουργίας: • Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη 09:00 – 13:00 • Τετάρτη, Παρασκευή 09:00 – 20:00, • Σάββατο 11:00-16:00 & Κυριακή 10:00-18:00

Πειραιώς 254, Ταύρος Τ. 212 254 0000 - Εmail: info@hellenic-cosmos.gr 

Μεγάλος χορηγός της έκθεσης ENIGMA και ENIGMA 2 είναι η MAPEI HELLAS. Επίσης, χορηγοί είναι το ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ και χορηγός επικοινωνίας ο REAL FM.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

*Φωτογαρφίες σε κείμενο: Studio Panoulis

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ