Γιάννης Λουκάκος: Έτσι θα φτιάξουμε Pulled pork sandwich - κάθε μπουκιά του λιώνει στο στόμα (βίντεο)

Αμερικανιά μεν, εθιστική βόμβα γεύσης δε, μια τίμια περιγραφή για το συγκεκριμένο πληθωρικό σάντουιτς!

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

2 τεμ. ψωμί burger

5 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

150 γρ. coleslaw

10 γρ. πίκλα αγγούρι

5 γρ. πίκλα κρεμμύδι

320 γρ. slow cooked χοιρινό με πορτοκάλι

50 γρ. bbq sauce

80 γρ. τυρί cheddar, σε φέτες

πιπέρι μαύρο, φρέσκο, τριμμένο

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και  αλείφουμε τις εσωτερικές πλευρές τους με το βούτυρο. Βάζουμε τα ψωμιά στο τηγάνι με τη βουτυρωμένη πλευρά προς τα κάτω και φρυγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, για περίπου 1 με 2 λεπτά. Αποσύρουμε τα ψωμιά και τα κρατάμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το χοιρινό, την bbq sauce και ανακατεύουμε. Χωρίζουμε σε δύο μπάλες ίσης ποσότητας και τις τοποθετούμε πάνω σε δύο κομμάτια λαδόκολλας. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, τοποθετούμε στο τηγάνι το μείγμα του χοιρινού με τις λαδόκολλες να ακουμπάνε στο τηγάνι και απλώνουμε πάνω τους από δύο φέτες τσένταρ. Καλύπτουμε με καπάκι και αφήνουμε να καραμελώσει το χοιρινό και να λιώσει το τυρί, για περίπου 3 με 4 λεπτά.

Στις βάσεις από τα ψωμάκια τοποθετούμε με τη σειρά την coleslaw και τα δύο είδη πίκλας, Αφαιρούμε το μείγμα με το χοιρινό και το λιωμένο τσένταρ από το τηγάνι και τοποθετούμε πάνω στη coleslow. Τρίβουμε από πάνω λίγο μαύρο πιπέρι και καλύπτουμε με τα καπάκια από τα ψωμάκια.

Για την coleslaw

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.

Tip:

 *Προετοιμάστε την coleslaw λίγη ώρα πριν τη σύνθεση του σάντουιτς έτσι ώστε να προλάβει να μαριναριστεί και να βγάλει περισσότερη γεύση.

Who is Who

 

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.

Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.

Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ