Σάλμα Χάγιεκ: Η petite που έβαλε υψηλούς στόχους - η διασημότερη Μεξικάνα του Χόλιγουντ, η πλουσιότερη σύζυγος της Γαλλίας (φωτό & βίντεο)

Έκλεισε σήμερα τα 56 της χρόνια

Τα 56ά γενέθλιά της γιορτάζει σήμερα 2 Σεπτεμβρίου η Σάλμα Χάγιεκ (Salma Hayek Pinault).

Μπορεί το ύψος της να μην ξεπερνά το 1.60 (για την ακρίβεια είναι 1.57), ωστόσο η petite ηθοποιός έβαλε υψηλούς στόχους και κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις με το ταλέντο και την ομορφιά της.

Γεννημένη στο Μεξικό το 1966 καθιερώθηκε ως η πρώτη Μεξικανή ηθοποιός που έγινε αναγνωρίσιμη στα κινηματογραφικά στούντιο του Χόλυγουντ, έπειτα από την Ντολόρες Ντελ Ρίο. 

Ο πατέρας, λιβανέζικης καταγωγής, είναι ιδιοκτήτης μιας εταιρείας βιομηχανικού εξοπλισμού και είναι στέλεχος εταιρείας πετρελαίου στο Μεξικό, ενώ η μητέρα της - ισπανικής καταγωγής -  είναι τραγουδίστρια όπερας και ανιχνευτής ταλέντων.

Η Σάλμα Χάγιεκ με τον σύζυγό της, photos: EPA via ΑΠΕ/ΜΠΕ

Στα πρώτα της βήματα στην υποκριτική, εξελίχθηκε ως αναγνωρίσιμη ηθοποιός σαπουνόπερας στο Μεξικό, ενώ λίγα χρόνια αργότερα, αποφάσισε να μεταβεί στο Λος Άντζελες.

Εκεί την ανακαλύπτει ο σκηνοθέτης Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ και κερδίζει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ταινία Desperado. Η επιτυχία της ταινίας την βοήθησε ώστε να καθιερωθεί στον χώρο. Η μέγιστη διάκρισή της, ήταν η υποψηφιότητά της για το βραβείο Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου στην ταινία Φρίντα το 2002.

Τον Ιανουάριο του 2012, τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής, σε ειδική εκδήλωση μαζί τον σύζυγό της Φρανσουά Πινό

Στις 9 Μαρτίου 2007, η Χάγιεκ επιβεβαίωσε τον αρραβώνα της με τον Γάλλο δισεκατομμυριούχο και διευθύνοντα σύμβουλο της Kering, καθώς και την εγκυμοσύνη της.

Γέννησε την κόρη τους στις 21 Σεπτεμβρίου 2007, ενώ εκείνη και ο άντρας της παντρεύτηκαν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2009 στο Παρίσι. Στις 25 Απριλίου 2009, ανανέωσαν τους όρκους τους στη Βενετία της Ιταλίας.

Για την ιστορία ο Πινό είναι ένας από τους πλουσιότερους άντρες της Γαλλίας με την αξία του να υπολογίζεται στα 33 δισεκατομμύρια δολάρια. Η περιουσία της γυναίκας του υπολογίζεται στα 200 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ