Δημήτρης Σκαρμούτσος: Μπρουσκέτες με λεμονάτο πουρέ αρακά - έτοιμες μέσα σε 15 μόλις λεπτά

Γαρνίρουμε με ξύσμα λεμονιού και πιπέρι

ΥΛΙΚΑ

2 φλ. αποφλοιωμένα μπιζέλια, φρέσκα ή κατεψυγμένα

1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη στα 4

¼ φλ. φρέσκα φύλλα μαϊντανό

3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

ανθός αλατιού με άρωμα λεμόνι, Κάλας, κατά βούληση

2 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. φλούδα λεμονιού, ψιλοκομμένη

1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού

¼ κ.γ. πιπέρι για το σερβίρισμα

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

12 φέτες ψωμί, φρυγανισμένες

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Βάζουμε το σκόρδο, το μαϊντανό, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, μια πρέζα ανθό αλατιού με άρωμα λεμόνι και 1/2 φλ. νερό σε μια μικρή κατσαρόλα.

2 Προσθέτουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνει τρυφερός (περίπου 5 λεπτά για φρέσκο αρακά και περίπου 2 λεπτά για τον κατεψυγμένο).

3 Στραγγίζουμε, διατηρώντας το υγρό.

4 Μεταφέρουμε το μείγμα του αρακά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε για να γίνει πάστα.

5 Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το σχοινόπρασο, 1/2 κ.σ. φλούδα λεμονιού, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, 1/4 κ.γ. πιπέρι, και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

6 Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο.

7 Πασπαλίζουμε τον πουρέ με αλάτι, μαύρο πιπέρι και χυμό λεμονιού.

8 Περιχύνουμε το ψωμί με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε από πάνω τον πουρέ αρακά, γαρνίρουμε με ξύσμα λεμονιού και πιπέρι και περιχύνουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο.

Who is Who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ