Λάρισα: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία της 19χρονης δοκίμου του Πολεμικού Ναυτικού (φωτό & βίντεο)

Συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές της είπαν το τελευταίο «αντίο» 

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε η κηδεία της 19χρονης Θάλειας Κορδαμπάλου που τόσο πρόωρα και ξαφνικά έφυγε από τη ζωή.

Συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές της δοκίμου του ναυτικού είπαν το τελευταίο «αντίο» στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, στην Λάρισα.

Η σορός της νεαρής κοπέλας έφτασε στο Ναό με στρατιωτικές τιμές, ενώ συγκινητικός ήταν ο «αποχαιρετισμός» στην 19χρονη, κατά την έξοδο της σορού από το σπίτι.

Σύμφωνα με το larissanet.gr συγγενείς, φίλοι της οικογένειας και γείτονες – με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα εκδήλωσαν τα αισθήματα βαθιάς οδύνης.

Στην εκκλησία βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης και ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας.

Παράλληλα το παρών έδωσαν οι συμμαθητές της από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Συγκίνησε ο επικήδειος συμμαθητή της

«Έφυγες τόσο πρόωρα και ξαφνικά. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πώς δάκρυσα τη στιγμή που μας μάζεψε ο κυβερνήτης και μας ανακοίνωσε ότι έφυγες. Οπως δεν θα ξεχάσω τη σιγή που επικρατούσε εκείνη την ημέρα στο πλοίο. Κανείς δεν μπορούσε να το διανοηθεί. Δεν θα ξεχάσω τον τρόπο που ο καθένας προσπαθούσε να στηρίξει ο ένας τον άλλον.

Στις αναφορές είμαστε πλέον μείον ένας, η σκέψη με συγκλόνισε. Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι κανείς δεν θα ξεχάσει τις στιγμές που ζήσαμε μαζί. Μπορεί να έφυγες αλλά θα είσαι πάντα μια από εμάς».

Ο αρχηγός της Σχολής ανέφερε από ολευράς του στον επικήδειο: «Φοβάμαι μήπως με τα ταπεινά μου λόγια δεν αποδώσω το μεγαλείο της ψυχής σου. Πέτυχες αυτό που επιζητά κάθε νέος, να βρεις το δρόμου σου. Με τις θυσίες σου έγινες πρότυπο δοκίμου. Ξέρω ότι υπήρξαν στιγμές που απόρησες αλλά ξέρω ότι αγάπησες τους συμμαθητές σου και τη ναυτοσύνη.

Έμαθες να πονάς χωρίς να υποφέρεις να απαντάς με έργα και όχι λόγια, να μην γονατίζεις στις κακουχίες. Απέδειξες ότι ήσουν παράδειγμα προς μίμηση όχι μόνο δοκίμου αλλά ανθρώπου. Κατάφερες με το πνεύμα σου να πετύχεις τους στόχους σου. Ταξίδεψες μαζί μας σε χώρες μακρινές θα σε θυμόμαστε να χαίρεσαι να χορεύεις.

Μετανιώνω προσωπικά που δεν είμαι καλός χορευτής και δεν μπόρεσα να χορέψω μαζί σου. Δεν θα ξεχάσω το χαμόγελό σου. Ήσουν μια από εμάς και ο δεσμός που μας διέπει δεν επιτρέπει να σε ξεχάσουμε ποτέ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη και γαλήνια σε αυτό το τελευταίο σου ταξίδι. Θα ζήσεις για πάντα στις καρδιές μας».

Ο ξάδελφος της 19χρονης Θέλειας σπάραξε καρδιές: «Σε όλη τη ζωή προστάτες σου οι γονείς. Ζούμε δύσκολες στιγμές. Το ναυτικό για σένα ήταν ένα όνειρό. Δεν φεύγουν οι άνθρωποι, φυλαχτό θα είσαι για τους γονείς σου τον αδελφό σου τον Θανάση. Θα είσαι πρότυπο για όλους μας. Θα είσαι στυλοβάτης μας, το θεμέλιο για να πετύχουμε στις ζωές μας».

Η 19χρονη άφησε την τελευταία της πνοή στο πρώτο της εκπαιδευτικό ταξίδι. Σύμφωνα με πληροφορίες από άτομα του στενού της περιβάλλοντος που επικαλείται το Open, η δόκιμος του Πολεμικού Ναυτικού φέρεται την προηγούμενη Παρασκευή να γευμάτισε στην Τυνησία, όπου βρισκόταν σε εκπαιδευτικό.

Την Τρίτη εμφάνισε πυρετό και εξάνθημα στο πόδι και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στη Νάπολη, ενώ την Τετάρτη η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Οι γονείς ενημερώθηκαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης και μετέβησαν εσπευσμένα στην Ιταλία, όπου την είδαν λίγο προτού ξεψυχήσει. Οι γιατροί ανέφεραν στους γονείς ότι υπέστη οργανική ανεπάρκεια και την Πέμπτη το πρωί έγινε γνωστή η τραγική είδηση.

Η Θάλεια Κορδαμπάλου γεννήθηκε στη Λάρισα στις 3 Ιουλίου 2002. Αποφοίτησε από το 10ο Γενικό Λύκειο Λάρισας με γενικό βαθμό απολυτηρίου άριστα 19,7. Το 2020 συμμετείχε στις πανελλήνιες εξετάσεις και εισήχθη στη Σχολή Χρηματοοικονομικής και Στατιστικής του Πανεπιστήμιου Πειραιά.

Το 2021 πέτυχε την εισαγωγή της στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ενώ την 4η Οκτωβρίου 2021 κατετάγη ως επιλαχούσα στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Ορκίστηκε Ναυτικός Δόκιμος την 15η Οκτωβρίου 2021 με ειδικότητα Μαχίμου και με αρχαιότητα 22η μεταξύ των μαχίμων της Α' Τάξης. Την 18η Ιουλίου 2022 απεσπάσθη στο «Προμηθεύς» στο πλαίσιο του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Την 25η Αυγούστου 2022 απεβίωσε στο Hospedale Del Mare στη Νάπολη της Ιταλίας.  

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

*Φωτιγραφίες: larissanet.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ